Turcia, Sejur, cu Amaryllis Tour

Mi-ar prinde bine o vacanta. M-am cam plictisit. Iar plictiseala nu e deloc productiva.
Hai sa vedem. Sa cautam ceva, o destinatie de vacanta. Ce alegem, o destinatie de vacanta pe meleaguri romanesti sau ceva in afara tarii ?
Desi imi place mult tara noastra, cred ca as alege sa-mi fac urmatoarea vacanta intr-o tara straina. Insa una cat de cat vecina (apropiata) Romaniei, ca n-as vrea sa calatoresc prea mult.
Din pacate pentru noi, si din fericire pentru ei, preturile lor sunt mult mai bune, acesta fiind unul din motivele pentru care nu as alege Romania. La fel sta treaba si cu calitatea serviciilor. Practic, la ei platesti mai putin si primesti mai mult si mai bun.

Am auzit foarte multe lucruri bune despre vecinii nostri bulgari, si ar fi tentanta si o vacanta pe pamanturile lor, mai ales ca ei chiar sunt aproape de noi, insa inainte de Bulgaria cred ca as prefera Turcia.

As alege Turcia din mai multe motive.
Referitor la calitatea serviciilor lor, am vazut acum ceva vreme un reportaj despre turismul turcesc si mi-a ramas in cap o mica frantura, impresionandu-ma. Era un turc si spunea ceva de genul : “Daca vii la mine si-mi ceri ceva, iar eu nu am, merg de-ndata si fac rost pentru tine. Si o fac cu placere, chiar daca nu voi scoate profit din asta. Poate ne vom mai intalni si alta data, si vei aprecia gestul meu, sau poate ca te vei intoarce fix pentru motivul ca iti pot indeplini orice cerere. Aceasta este mentalitatea noastra, cu care am avur si avem in continuare succes. Trebuie sa urmezi acest principiu ca sa ai succes “, a incheiat turcul. Mi-au placut mult ideile lui.

Pe langa asta, as alege Turcia pentru ca este o tara cum putine sunt. Turcia este o tara care se intinde pe doua continente, Asia si Europa. Cea mai mare parte este situata in Asia, asadar vorbim de fapt despre o tara asiatica cu influente europene.

Din destinatiile turistice ale Turciei, as alege capitala economica, Istanbul.

istanbul2
Istanbul este un oras incarcat de istorie, fiind de fapt fostul Constantinopol, capitala imperiului Roman.
Dintre numeroasele sale obiective turistice, mi-ar placea sa nu le ratez pe urmatoarele :

1. Palatul Topkapi – o constructie impresionanta care a fost finalizata doar 6 ani, la comanda sultanului Mehmed al II-lea Fatih.

2. Moscheea Albastra – o moschee contruita in timpul domniei sultanului Ahmed I, care a comandat-o din dorinta de a construi la Istanbul o moschee care sa ii poarte numele si care sa concureze in maretie cu cea mai importanta moschee din oras la acea vreme.

3. Marele Bazar

4. Muzeul Dogancay, care este un muzeu de arta moderna.

5. Cisterna Basilica, ce se mai numeste si “Palatul Scufundat”.

6. Podul Bosfor – unul din cele doua poduri din Istanbul. Podul peste Bosfor uneste Europa de Asia.

7. Desi nu este cu adevarat un obiectiv turistic, daca tot as ajuge in Turcia, mi-ar placea sa merg la un meci de fotbal al echipei Galatasaray. Desi am spus ca nu este un obiectiv turistic, pentru noi romani ar putea reprezenta asa ceva, pentru ca este echipa la care a jucat romanii nostri Gica Hagi si Gica Popescu.
Hagi a fost rege la Istambul, si poate ca Turcii il apreciaza mai mult decat noi romanii. A fost singurul care a adus performanta europeana in Turcia, castigand Cupa UEFA impotriva celor de la Arsenal Londra si apoi Supercupa Europei impotriva celor de la Real Madrid.

Sper sa se realizeze cat de curand aceasta vacanta.