Pe cine ajuta aparitia HDD Extern

Necesitatea unui spatiu de stocare mult mai mare, reprezinta probabil cea mai stringenta nevoie a unui computer, indiferent ca acesta este un PC sau un laptop.

Aceasta inventie tehnologica, aparuta pe piata IT, si reprezentata de HDD-urile externe, este in masura sa garanteze un spatiu de stocare foarte mare. Pentru numai cateva sute de RON, puteti intra in posesia unui spatiu de stocare suplimentar de 1 TB. Ca sa va faceti o impresie, legat de cam cat inseamna un astfel de spatiu de stocare, inchipuiti-va ca pe el se pot salva 750 de mii de imagini sau melodii, sau aproximativ 4 sute de filme in format HD.

Este bine de stiut, ca la un laptop sau PC pot fi conectate unul sau mai multe HDD-uri, ajungandu-se in anumite cazuri chiar si la zece HDD-uri conectate la un singur PC cu sistem desktop. Daca stam putin sa ne gandim, chiar nu avem ce sa stocam pe un asemenea spatiu, insa o astfel de achizitie tine de fiecare utilizator in parte.

Cu siguranta, motivele pentru care cineva ar avea nevoie de un HDD, sunt diverse, insa daca o persoana doreste un astfel de dispozitiv, in mod cert stie pentru ce il va folosi si de ce are nevoie de el. In cazul in care HDD-ul va fi conectat la un PC cu sistem desktop, alegerea este destul de simpla. Se alege un anumit HDD intern, se plateste, se merge acasa si se monteaza. In schimb, atunci cand vorbim despre HDD-ul extern, pe care trebuie sa il conectati la un laptop, alegerea trebuie facuta cu ceva atentie.