Capsunile

capsuniCapsunile sunt prea delicate pentru a fi culese altfel decat cu mana. Aceste fructe necesita o munca intensiva si o forta de munca manuala imensa, aproape in totalitate alcatuita din lucratorii imigranti din diverse tari sarace. Intre 30 si 60 la suta din forta de munca este ilegala. Cu toate acestea, aceasta forta de munca este motivul pentru care capsunile sunt atat de accesibile, indiferent pe ce parte a lumii traim.

Capsunile sunt insa si o cultura serioasa si banoasa. Desi preturile pe cos pot fluctua datorita unui numar de factori, cum ar fi calitatea, dimensiunea si sezonul, cultivatorii se pot astepta la venituri oriunde intre 10 si 20 de mii de dolari pe acru.

Cei mai multi lucratori imigranti sunt platiti pe ora fara contract, de multe ori la cantitatea culeasa, ceea ce inseamna ca esti platit in functie de cat de mult muncesti. Lucrul este alcatuit din mai mult decat culesul propriu-zis al capsunilor. Alegatorii trebuie sa tras, ga linii de irigare fixe si sa arunce fructele putrezite. In plus, capsunile culese trebuie sa fie corecte si asemanatoare ca dimensiune, forma si culoare si apoi ambalate frumos intr-o sacosa de plastic.

Americanii mananca aproximativ 5 kilograme de capsuni in fiecare an pe cap de locuitor.