Culoare in casa ta

camera-rosieDe la colorarea peretilor sau a ornamentelor de pe acestia, exita o multime de posibilitati, de teorii ale culorilor si de psihologia combinarii acestora.

Desi toate acestea sunt folositoare, devine foarte complicat sa alegi, mai ales atunci cand amenajarile interioare nu sunt specialitatea ta. Vestea buna este ca, in realitate, nu ai nevoie decat de niste pasi extrem de simpli si de cateva decizii ferme pentru a-ti amenaja camera visurilor.

Deciziile mici in materie de culoare sunt cele familiare deja. Sunt acele mici pete de culoare, pecum pernute aruncate aiurea pe canapea, textile si alte accesorii pe care majoritatea dintre noi le folosim pentru a adauga putin interes vizual asupra camerei. Micile decizii sunt de obicei cele mai usor de luat si ele sunt cel mai bun loc de unde sa incepi, atunci cand esti nou intr-ale designului sau experimentezi in decoratiuni fara a avea grija ca te trage cineva de maneca. Mai putin costisitoare decat varuirea peretilor sau achizitia unei canapele colorate, micile decizii in materie de culoare mai au avantajul ca pot fi usor modificate pe parcurs, in functie de tonurile si atmosfera din incapere. Iar intr-un spatiu dominat de tonuri neutre, crearea unei noi povesti colorate poate fi la fel de simpla precum aruncarea unei perne pe fotoliu.

Alegerile medii sunt in general cele legate de obiectele de mobilier, precum canapelele, mesele de sufragerie sau bibliotecile. Acestea necesita un angajament mai mare, fiind mai greu de mutat ori de schimbat.
In fine, deciziile majore sunt rezervate iubitorilor de culoare, acestea tinand in mod special de pereti, tavane si dusumele. Sa luam exemplul unei camere in care tavanul violet contrasteaza puternic cu peretii albi si dusumeaua foarte deschisa la culoare. Nu-i asa ca deja incepe sa va zburde imaginatia?