Cum sa-mi achizitionez un calculator second hand?

Despre calculatoare putem spune ca au avansat odata cu avansarea tehnologiei. Astfel, putem gasi in zilele noastre calculatoare care mai de care mai performante si la preturi mai bune.

Desigur ca cele mai performante dintre acestea pot fi gasite la preturi exorbitante si nu ni le putem permite, insa avantajul este ca mai toate magazinele ofera posibilitatea cumpararii in rate. Insa, exista si situatii cand si ratele pot fi unele destul de mari si deja avem prea multe cheltuieli lunare, neputand sa ni le permitem nici pe acestea. Atunci singura solutie ramane achizitionarea de calculatoare second hand.

Parerea multora despre calculatoarele second hand este destul de proasta, deoarece majoritatea oamenilor au impresia despre calculatoarele second hand ca se vor strica repede si nu se vor putea bucura de ele pentru o perioada lunga de timp. Insa, lucrurile nu stau deloc asa, caci in zilele noastre magazinele care se ocupa cu comercializarea de calculatoare second hand s-au inmultit semnificativ si in plus, fata de preturile avantajoase la care acestea sunt vandute, cele mai multe dintre aceste magazine ofera cumparatorilor si un certificate de garantie pe o perioada determinata. Asa ca, putem cumpara calculatoare second hand de la aceste magazine fara sa ne pese ca este posibil ca intr-un scurt timp ele sa se strice, deoarece certificatul de garantie primit ne va ajuta sa beneficiem de o reparatie gratuita, iar in cazul in care acestea se afla in imposibilitatea de a fi reparate, cu siguranta vom primi altele la schimb.
Insa, atunci cand dorim sa cumparam calculatoare second hand este indicat sa incercam sa evitam site-urile de anunturi, caci de acolo nu stim niciodata ce cumparam, ci cum am zis si mai sus, sa cautam intotdeauna magazinele de specialitate care vand calculatoare second hand, pentru ca doar de la acestea vom primi un certificat de garantie pentru produsele cumparate. Recomand https://www.calculatoare-second-hand.biz

Atunci cand dorim sa ne cumparam calculator, fie el si la mana a doua, trebuie neaparat sa ne intereseze cu ce dotari este inzestrat acesta. In principal, trebuie sa fim atenti la tipul procesorului cu care acesta este dotat, iar de preferat ar fi ca acesta sa fie cu mai multe nuclee, caci numai astfel calculatorul va raspunde mult mai bine la comenzi si va gandi mult mai repede. Al doilea aspect care ar trebui sa ne intereseze este marimea hard-disk- ului, deoarece cu cat aceasta este mai mare, cu atat vom putea stoca in memoria lui mai multe poze si filmulete. Si bineinteles, o componenta destul de importanta de care trebuie sa tinem cont este memoria RAM, deoarece aceasta reprezinta memoria interna a calculatorului si ea ne va ajuta destul de mult atunci cand navigam pe internet. Acestea reprezinta cele mai importante dotari ale unui calculator, atunci cand dorim ca acesta sa functioneze bine.