Un ritual zilnic

Fie acasa sau la munca se poate intampla in unele zile sa aveti nevoie de un plus de energie care sa va ajute sa depasiti unele obstacole iar acest plus de energie poate veni din parte aunei cesti de cafea capsule dolce gusto sau a unui espresso. Exista insa foarte multa lume care obisnuieste ca in drum spre munca sa treaca fie pe la o benzinarie fie pe la un magazin si care sa isi ia cafeaua de dimineata iar acest lucru sa fie intr-o oarecare masura o obisnuinta.

Bautul cafelei insa nu trebuie sa fie legat in mod direct cu munca sau cu serviciul ci la fel de bine se poate intampla si sa va treziti dimineata in weekend, vacanta sau concediu iar o ceasca de cafea espresso sa fie exact ce aveti nevoie. Se spune chiar ca de cele mai multe ori o cesca de cafea poate ajuta la rezolvarea oricaror certuri si oricaror divergente iar acest lucru nu este in totalitate neadevarat. In aceasta directie insa intervin si tendintele in ceea ce priveste aparatura electrocasnica prezenta in locuinta fiecaruia iar prezenta unui espressor este din ce in ce mai mare in casele oamenilor.

Utilizarea unui espressor nu tine doar de tendinte cat si de faptul ca veti putea savura o cafea espresso pregatita in conditii foarte bune si intr-un timp foarte scurt fara vreun efort din partea voastra. Acest lucru poate fi facut atat acasa cat si la locul de munca iar acest aspect este prezent mai ales in corporatiile sau firmele unde exista locuri special amenajate pentru o pauza de cafea illy si de relaxare in timpul programului. Fie ca este vorba despre o cafea espresso pregatita la espressor clasic fie ca este vorba despre un model de espressor cu capsule de cafea gustul cu siguranta va fi unul puternic si plin de savoare.

Beneficiile consumului de cafea espresso dar si a altor tipuri de cafea pot fi insa mai multe nu doar cele legate de obtinerea unui plus de vitalitate si se pot regasi si asupra starii de sanatate a organismului. Exista persoane care consuma cafea espresso datorita efectelor curative pe care le poate avea dar in acelasi timp exista si cazuri in care poate ajuta la prevenirea unor afectiuni mai complexe. Printre afectiunile care sunt vehiculate a fi combatute de consumul de cafea fie espresso sau alt tip se numara depresia, alzheimer, parkinsonul iar daca este sa luam in calcul parerile unor specialisti chiar si cancerul de piele.

Intrucat o cafea espresso poate fi mult mai concentrata decat alte tipuri de cafea cu atat mai mult trebuie avut in vedere sa nu faceti excese in privinta consumului acestui tip de cafea iar sfatul medicilor se limiteaza in jurul a trei cesti pe zi.