3 lucruri de care să ții cont când cauți un inel de logodnă

Găsirea inelului de logodnă ideal nu este tocmai ușoară pentru un bărbat, fapt pentru care majoritatea celor care s-au hotărât să-și ceară iubitele în căsătorie petrec, în medie, peste 3 luni în căutarea unei astfel de bijuterii. Iar unul dintre principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru constă, de obicei, în faptul că abia după ce încep căutările propriu-zise, bărbații realizează de cât de multe lucruri trebuie să țină cont.

De ce este această problemă atât de întâlnită în rândul viitorilor miri? În general, pentru că majoritatea au așteptări nerealiste încă de la bun început.

Asta înseamnă că bărbații greșesc încă din momentul în care consideră că printr-un simplu drum la bijuterie sau prin doar câteva click-uri date pe internet vor obține numaidecât un inel de logodnă.

Însă problemele încep să apară în momentul în care sunt puși să aleagă un tip de inel, un tip de piatră, tipul de aur, modelul și alte câte și mai câte… Așadar, 2-3 luni mai târziu, fac exact același lucru: încearcă să găsească inelul perfect pentru viitoarea lor mireasă. ☺

Dacă te regăsești în această situație, iată câteva sfaturi care să îți ușureze munca:

  • Care este stilul iubitei tale?

Se spune că femeile sunt înnebunite după bijuterii, însă, în realitate, sunt femei care poartă astfel de podoabe (unele chiar foarte multe), așa cum sunt și femei care nu poartă deloc sau care preferă doar câteva bijuterii finuțe, care să nu iasă în evidență.

Ei bine, este foarte important să acorzi o atenție deosebită acestui aspect, atunci când ești în căutarea unui model de inel de logodnă.

Dacă observi că partenera ta nu se prea dă în vânt după astfel de accesorii, atunci în niciun caz nu i se va potrivi orice tip de inel, ci trebuie să ai grijă să alegi unul finuț, care să se distingă prin simplitate și eleganță.

Dacă, dimpotrivă, este vorba despre o femeie extravagantă, atunci te vei situa la polul opus – va trebui să alegi o bijuterie care să iasă din comun într-un fel sau altul, un inel de logodnă cu model deosebit, care să nu se piardă cu totul printre celelalte podoabe și să fie acaparat de mărimea, frumusețea sau strălucirea acestora.

  • Piatra inelului poate avea diferite semnificații

Deși majoritatea bărbaților nu dau prea mare importanță acestui tip de lucruri, nu uita că inelul de logodnă va fi purtat de partenera ta, nu de tine. Așa că, de data asta, va trebui să fii un pic mai deschis la astfel de aspecte. Aspecte precum… semnificația pietrei, de exemplu.

Internetul e plin de articole și explicații cu privire la absolut orice piatră – de la diamant, până la rubin, safir, ametist și smarald – așadar nu ai niciun motiv să nu te informezi câtuși de puțin înainte să faci o alegere.

Ai să vezi că diferențele dintre pietrele prețioase sunt destul de multe, chiar dacă n-ai fi crezut că poate fi vorba și de altceva în afară de culoare și preț.

  • Ce preț trebuie să aibă un inel de logodnă deosebit?

Acesta, deja, este un subiect despre care se poate vorbi săptămâni la rând fără să se ajungă la vreo concluzie foarte clară. Iar asta pentru că există acele preconcepții legate de mărimea pietrei, de valoarea ei și, implicit a inelului, și atunci multă lume consideră că un inel de logodnă deosebit trebuie să fie și foarte scump.

De fapt, lucrurile nu stau chiar așa. Dacă ne raportăm doar la prețurile vehiculate de tabloide pentru inelele de logodnă ale celebrităților, într-adevăr, ai nevoie de câteva milioane de euro.

Asta nu înseamnă, însă, că nu poți găsi un inel de logodnă cu diamant la un preț accesibil pentru o persoană obișnuită. Iar diamantul, da, poate fi veritabil. Bineînțeles, va fi mai mic, va avea mai puține carate, va fi doar unul, dar va fi adevărat, frumos și strălucitor, exact cum îți imaginezi.

Așa că, dacă vrei să găsești inelul de logodnă perfect, nu exclude din start varianta diamantului, pe criterii financiare. Sunt destule bijuterii și la noi, inclusiv online, care au modele deosebite de inele de logodnă cu diamant și oferă și certificat de autenticitate pentru pietre.