Cand ne trebuie un distribuitor pentru 5 calorifere

In momentul in care se realizeaza schema pentru instalarea unei centrale termice trebuie avut in vedere si montarea unui distribuitor pentru calorifere.  Pentru un aparatament de doua camere, este necesar un distribuitor pentru 5 calorifere.

Cand ne trebuie un distribuitor pentru 5 calorifere

Distribuitorul este indicat atunci cand se face o instalatie sanitara cu tevi prin perete, la casele sau apartamentele noi in special.

Daca sunteti in ipostaza de a cumpara un un apartament sau o casa in constructie, vorbiti cu firma care realizeaza instalatia sanitara si vedeti daca este in plan si montajul unui asemenea distribuitor pentru 5 calorifere.

Rolul unui distribuitor pentru 5 calorifere este sa egalizeze forta apei,  sa ajute pompa centralei astfel incat apa calda sa ajunga in toate caloriferele, in toate radiatoarele din casa si la toti ceilalti consumatori (chiuvete, cazi de baie, cabine de dus).

Este potrivit un distribuitor pentru 5 calorifere la etaj?

Un distribuitor pentru 5 calorifere se va alimeta de la centrala termica si se va monta in punctul in care pleaca cel mai usor catre toti consumatorii, in general pe holul apartamentului sau intr-un punct in care este usor sa se ajunga in toate camerele si in toate baile.

Astfel, se trag mult mai putine tevi prin pereti (iar ele sunt directe din distribuitor) si se evita montajul fragmentat al tevilor, cu multe teuri si multe coturi inutile.

Acest aranjament este preferat si pentru ca, in conformitate cu statisticile de specialitate, cele mai multe pierderi, mai multe fisuri si probleme, apar tocmai pe la aceste locuri in care teva a fost intrerupta si lipita.

Drept urmare, traseul de la centrala catre un punct in care tevile sa plece catre calorifere se face drept si usor, cu doua tevi.

Este potrivit un distribuitor pentru 5 calorifere la etaj? Este o solutie extraordinar de buna pentru casele cu etaj, spre exepmlu. Se ridica tevile din centrala de la parter la etaj si acolo se monteaza un distribuitor pentru 5 calorifere.

Din distribuitor abia pleaca buchetul de tevi pentru dormitoare si baie sau bai. Astfel, intre etaje, prin tavan, nu avem decat doua tevi.

Din ce este compus un set de distribuitor pentru 5 calorifere?

Set distribuitor cu 5 cai, adica pentru cinci calorifere cu tur/retur din inox  1“, cuprinde un distribuitor in sine cu robineti de inchidere termostatati, un distribuitor cu robineti de inchidere cu inbus si un set de prindere distributiori in cutie sau pe perete.

Cea mai eleganta solutie este cea in care distribuitorul este pus intr-o cutie, fiind astfel protejat de accidente si permitand ca peretele respectiv sa ramana liber, pentru ca desigunul nu este afectat.

Un asemenea distribuitor are posibilitatea unei presiuni maxime de 10 bari, permite trecerea apei calde la o temperatura de maxim 95 de grade Celsius, un filet distribuitoare 1“ tur –retur si un filet racordare iesire colector/distribuitor 3/4 eurocon.

Este foarte indicat, atat pentru durata de viata a centralei cat si a instalatiei, ca acest distribuitor sa fie montat si sa se faca probele de apa corect. Astfel, durata de viata creste si pericolul de accidente nedorite este foarte mic.