Samsung Galaxy S10 – ce ni se pregateste?

Galaxy S10 marcheaza aniversarea Samsung, fiind dupa cum ii spune si numele al zecelea model de telefon Galaxy S. Daca Samsung va pastra linia deja consacrata sau va opta odata cu acesta pentru o schimbare de directie, cum au facut si cei de la Apple cu ocazia aniversarii, ramane de vazut.

Exista insa deja numeroase zvonuri pe aceasta tema, noul telefon fiind asteptat cu sufletul la gura atat de fanii inraiti cat si de publicul larg.

Daca aveti un telefon vechi, fie el Samsung sau Apple, si va ganditi sa face upgrade-ul la S10 (desi acesta cu siguranta va va costa mai mult decat ar costa reparatia vechiului device mobil, o reparatie precum o schimbare acumulator iphone 7 costand de pilda doar cateva sute de lei) iata ce stim pana acum:

Cel mai probabil, acesta va veni cu un procesor Snapdragon 855 (inca nelansat pe piata).  Acesta arr fi construit pe un proces unicat de 7 nanometri si urmeaza sa fie cel mai puternic dintre toate procesoarele produse de Qualcomm pana acum, urmand sa suporte viteze de download de pana la 2 Gbps (fata de 1.2 GB in cazul lui S9).

Publicul asteapta si schimbari in materie de design de la acest model aniversar. Ramane insa de vazut daca cei de la Samsung se vor conforma si daca asta inseamna trecerea la notch, schimbarea materialelor din care este fabricat device-ul sau deja-faimosul telefon pliabil.

Exista zvonuri si in ceea ce priveste camera. Noul telefon va avea fie camera duala pe spate, fie camera tripla. Nu se stie inca exact care dintre ele, si daca se va opta pentru aceeasi strategie si pentru S10 Plus, in cazul in care acesta va exista.

In materie de calitate a pozelor Samsung este oricum lider de piata astfel ca si software-ul va trebui sa vina cu inovatii pentru a-si consolida aceasta pozitie si pentru a tine pasul cu un eventual upgrade la nivel hardware.

Se zvoneste de asemenea trecerea la  un alt fel de scanner integrat direct in ecran ce va reprezenta si un castig de spatiu pe partea din fata.

Sistemul AR Emoji ar trebui si el imbunatatit. Aceasta imbunatatire va veni si ea probabil cu lansarea lui S10. Momentan pare aproape imposibil de creat emoticoane care sa semene cu adevarat cu utilizatorul iar in cazul clipurilor video recunoasterea faciala da uneori rateuri. Bineinteles ca aceasta optiune nu este vitala, insa detaliile fac de multe ori diferenta.

In cazul in care noul device va veni cu un procesor mai rapid si hardware mai performant, o baterie de 3.000 de miliamperi nu va mai fi suficienta, astfel ca anticipam schimbari si la acest capitol, fie la nivel software pentru optimizare fie direct la nivelul componentelor, prin adoptarea unei baterii cu capacitate mai mare, ce permite o autonomie mai indelungata astfel incat utilizatorul sa nu fie nevoit sa-si incarce in fiecare seara telefonul.

Ramane insa de vazut daca aceste schimbari se vor confirma sau nu, odata cu lansarea oficiala de la inceputul anului viitor.