De ce este indicat sa invatati sa inotati?

Se spune ca sportul inseamna sanatate, asa ca este evident motivul pentru care o multime de persoane aleg sa practice in timpul liber diferite sporturi.

Unii aleg sa mearga la sala pentru a face fel si fel de exercitii cardio si exercitii de forta, in timp ce altii isi indreapta atentia spre bazinele de inot. Pentru cei care stiu sa inoate, inotul este unul dintre cele mai frumoase sporturi.

Inotul este o modalitate excelenta de a lucra intregul corp si sistemul cardiovascular. O ora de inot arde aproape mai multe calorii decat alergatul, fara a avea impactul asupra oaselor si articulatiilor.

Inotul este a patra dintre cele mai populare activitati din Statele Unite. De ce? Exista o serie de beneficii pe care le puteti castiga in mod regulat practicand acest sport. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre beneficiile inotului si cum sa incorporati inotul in rutina dvs.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale inotului este ca acesta lucreaza intregul tau corp, din cap pana in picioare:

  • va creste ritmul cardiac fara a va stresa corpul;
  • tonuri musculare;
  • construieste forta;
  • construieste rezistenta.

Exista diferite tipuri de inot, iar fiecare se concentreaza pe diferite grupuri musculare, iar apa ofera o rezistenta blanda.

In timp ce muschii dvs. se bucura de un antrenament bun, sistemul cardiovascular este, de asemenea avantajat daca practicati acesto sport. Inotul iti face inima si plamanii puternici.

Inotul este atat de bun pentru dvs. incat cercetatorii sustin ca acesta poate chiar sa va reduca riscul de deces.

In comparatie cu persoanele inactive, inotatorii au aproximativ jumatate din riscul de deces. Alte studii au aratat ca inotul poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale si la controlul zaharului din sange.

Se spune deasemenea ca inotul este potrivit pentru persoanele cu leziuni, artrite si alte conditii. Inotul poate fi o optiune de exercitiu sigur pentru persoanele cu: artrita, persoanele ranite, persoanele care sufera de diferite afectiuni, etc.

Aceasta activitate poate chiar ajuta la reducerea durerii dumneavoastra sau la imbunatatirea recuperarii dumneavoastra in urma unui accident de exemplu. 

Un studiu a aratat ca persoanele cu osteoartrita au raportat o reducere semnificativa a durerii si rigiditatii articulatiilor si au experimentat o limitare fizica mai redusa dupa ce s-au implicat in activitati precum inotul si ciclismul.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, inotul are o serie importanta de avantaje, asa ca este indicat ca oamenii care isi doresc un corp sanatos si sa fie mereu in forma, sa practice inotul.

Pentru cei care nu stiu sa inoate, exista in capitala cursuri de initiere inot prelungirea Ghencea, acolo unde atat cei mici cat si cei mari pot sa invete sa inoate.

Din fericire inotul este un sport care poate fi practicat la orice varsta, si poate fi invatat atat de catre copii cat si de catre adulti. Indicat ar fi ca parintii sa isi duca la inot copiii de la 3-4 ani, insa cei care nu stiu sa inoate, pot lua lectii de inot impreuna cu copiii lor.