Casa cu aer contemporan

Spune “Bine ai venit” stilului modern rustic! Nimic nu are mai mult sarm decat o camera rustica. Dar, la fel de interesanta poate fi imbinarea de elemente moderne si taranesti, ceea ce ne duce din start cu gandul la ceva surprinzator, dar la modul placut.

Cum vei integra toate detaliile pentru a crea un spatiu cu adevarat distins? Sa exploram asadar minunata lume a camerelor modern-rustice!

Ce este in mod deosebit dstractiv la stilul modern rustic este modul in care accentele date de grinzile din lemn, motivele florale si mobila cu aspect nefinisat se combina cu tuse contemporane precum liniile drepte, iluminatul de tip industrial sa designul minimalist.

Nu credeti ca ”mariajul” dintre rustic si modern este posibil? Va vom prezenta in cele ce urmeaza cateva exemple care sa va convinga de contrariul.

Vom incepe cu niste livinguri mobilate in stilul rustic modern, dus la un nivel mai sus. Amintiti-va cand am mentionat de elementul neasteptat dat de tusele moderne in spatiul taranesc? Ei bine, ganditi-va numai la o imbinare intre materiale precum acrilul, sticla si o masa din lemn masiv, dar vopsita intr-un albastru natur.

Nu-i asa ca nu v-ati gandit la o asa combinatie de texturi? Uneori, cel mai bun mod de a aduce un aer modern intr-o camera taraneasca este sa-i dam un aer cat de cat sobru. Spre exemplu, incercati sa incorporati motive taranesti traditionale precum motive florale pictate, dar adaugand in acelasi timp piese contemporane grupate in aranjamente cat mai interesante.

Integrati tesaturi în modele actualizate, dar alaturi de elemente precum canapele, lenjerii capitonate si trunchiuri mari de copac, aparent nefinisate.

Cateodata, o infatisare contemporana poate veni fie din aranjatul pieselor, de la un candelabru de cristal la piese metalice cu aspect vintage. Poate fi un melanj interesant de piese aparent fara nicio legatura semnificativa intre ele.

Crezi ca stilul vintage este intotdeauna la moda? Acesta e un motiv bun sa vopsesti mobila in tonuri care pot da imaginea country, usor invechita si nefinisata in totalitate. Fa un mix original, adaugand piese de mobilier precum o masuta de cafea in linii perfect drepte sau alte unitati de mobila la comanda bucuresti moderna.

Iar cheia fiorului de rustic modern este tocmai de a sparge stereotipurile stilului taranesc in totalitate. Utilizati cateva piese de baza ale stilului, dar nu uitati sa le combinati cu unele moderne ori cu motive care nu sunt neaparat clasificabile intr-un stil anume. Si nu va ganditi acum ca stilul contemporan presupune doar foosirea de piese ultra-moderne.

La fel, cateodata, stilul rustic actual poate presupune inclusiv motive jucause, precum o ghirlanda in forma de inima ori niste pasari brodate pe o fata de masa. Totul e sa dai frau imagnatiei si sa nu cauti neaparat sa te incadrezi intr-un stil anume.