Cum iti dai seama ca ai probleme cu inima – repere de la specialistii Alma Clinic

De cele mai multe ori ajungem la medic doar in momentul in care o afectiune s-a instalat deja, iar simptomele acesteia s-au acutizat. O astfel de abordare este insa cum nu se poate mai gresita – asta o va spune orice medic specialist, intrucat preventia este mult mai buna decat tratamentul.

Exista o serie de semne, de simptome si avertismente care ar trebui luate in serios, desi in majoritatea cazului nu facem altceva decat sa le ignoram, avand in minte gandul ca vor trece de la sine. Iata care sunt cateva dintre acestea, dupa cum mentioneaza specialistii Alma Clinic, recunoscuti pe plan local si nu numai pentru serviciile de cardiologie Suceava, precum si pentru celelalte specialitati ale clinicii.

  • Presiune sau dureri in piept

Un prim semn ca ar putea fi vorba de o afectiune cardiaca se refera la o presiune acuta resimtita in piept, care poate sa fie precursoarea unui infarct – intr-un astfel de caz este absolut necesar ajutorul medical de urgenta.

De asemenea, durerile resimtite in piept trebuie sa reprezinte un semnal de alarma pentru cei care le sesizeaza, indiferent daca isi fac aparitia in urma unui efort intens, fie fizic, fie psihic. Uneori durerea iradiaza catre brat, ceafa sau solduri si poate sa indice o afectiune cardiaca.

  • Respiratie ingreunata

Multi asociaza acest simptom cu rezultatul unui efort fizic intens, cu oboseala care a ajuns la un nivel critic. Daca respiratia ingreunata apare insa in cazul persoanelor care s-au odihnit bine si totusi considera urcatul scarilor sau alte activitati de zi cu zi tot mai obositoare, acesta poate fi un semnal de alarma ce indica o afectiune a inimii, dupa cum mentioneaza si specialistii Alma Clinic.

  • Ameteala si palpitatii

Acele momente in care inima pare sa o ia la galop pot fi un semn ca ar putea exista o problema cardiaca. Ametelile frecvente asociate cu palpitatiile ar trebui de asemenea sa determine persoana care le resimte sa planifice o vizita la medic, pentru un consult.

  • Stari de oboseala resimtite tot mai frecvent

Sunt si acestea un posibil semnal care poate sa indice o afectiune a inimii. Daca oboseala accentuata este resimtita chiar si dupa cel mai mic efort, acesta este cu siguranta un semnal de alarma.

Cu toate ca oricare dintre noi are astfel de simptome ocazional, cand acestea apar tot mai frecvent, este foarte important sa se mearga la un medic specialist, dupa cum precizeaza si reprezentantii Alma Clinic.

Problemele cardiace nu isi fac uneori simtita prezenta, sau cel putin intensitatea simptomelor nu pare sa reprezinte un motiv de ingrijorare. Cu toate acestea, dupa cum specificam si la inceput, preventia este mult mai buna decat tratamentul. Corpul emite semnale de alarma atunci cand ceva nu este in regula, astfel orice persoana responsabila ar trebui sa tina cont de acestea atunci cand isi fac aparitia.

Daca este vorba de cele care vizeaza potentiale afectiuni cardiace sau alte boli e prea putin important – programarea la un consult va lamuri pe deplin situatia. Cei interesati de servicii de cardiologie (si nu numai) pot sa apeleze cu incredere la Alma Clinic – mai multe detalii despre clinica pot fi gasite pe site-ul oficial www.almaclinic.ro.