Curs inspector ssm

La fel ca si in diferite alte tari, in prezent exista si in Romania o multime de cursuri de calificare sau cursuri de perfectionare, pentru ca angajatii sa se poata perfectiona in domeniul in care isi desfasoara activitatea.

Exista cursuri care ii ajuta pe cei care nu lucreaza sa se specializeze intr-un anumit domeniu, atat pentru a-si gasi un job cat mai atractiv, cat si pentru a acumula informatii care le vor putea fi utile tot restul vietii.

Un astfel de curs este cel pentru ocuparea unui post de inspector ssm, asa ca in cele ce urmeaza in acest articol vom discuta despre un asemenea curs.

Cursurile de Inspector SSM – Securitate si sanatate in munca (Inspector Protectia Muncii) le sunt adresate tuturor persoanelor care au intentia de a se forma si de a se perfectioa in acest domeniu.

Aceste cursuri le ofera participantilor o abordare practica a acestui domeniu, si in acelasi timp urmaresc dezvoltarea aptitudinilor participantilor, a abilitatilor si totodata a competentelor specifice.

Un asemenea curs poate sa fie structurat pe module, urmarind astfel aprofundarea tematicilor specifice fiecaruia:

  1. Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca (NOUL COD COR: 325723) pentru nivel de baza care dureaza 40 de ore, sau pentru nivel mediu care dureaza 80 de ore.
  2. Specialist in domeniul securitatii si sanatatii in munca, iar acesta este un curs nivel mediu care dureaza 80 de ore.

Pe perioada desfasurarii unui curs inspector ssm veti acumula cunostintele necesare elaborarii :

  • unui plan de prevenire si protectie;
  • tuturor instructiunilor proprii privind securitatea si sanatatea in munca;
  • tematicii si fiselor individuale de instruire;
  • listelor interne de acordare a echipamentului individual de protectie, alimentatiei de protectie si materialelor igienico-sanitare;
  • tuturor documentelor CSSM;
  • tuturor documentelor de cercetare a accidentelor de munca in urma carora se ajunge la incapacitate temporara de munca mai mare de 3 zile.

Avantajul este acela ca in cazul in care veti participa la un astfel de curs, veti ajunge sa dobanditi capacitatile solicitate de legislatia specifica inceea ce priveste conducerea si coordonarea masurilor de prevenire si protectie la nivelul angajatorului.

Mai mult decat atat veti dobandi chiar si deprinderile/abilitatile care sunt necesare controlului privind modul de respectare si aplicare a tuturor prevederilor legale din domeniu.

Pentru inscrierea la un asemenea curs de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru nivelul de baza de 40 de ore, nu sunt necesare studii superioare. Doar diploma de bacalaureat este suficienta.

Pentru cursul de inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca dar pentru nivelul mediu de 80 de ore, este deasemenea necesara diploma de bacalaureat, in timp ce pentru cursul de specialist in domeniul securitatii si sanatatii in munca, sunt necesare studiile superioare.

Participantii la un asemenea curs, dupa finalizarea orelor de curs vor sustine un examen, iar in cazul in care vor promova examenul vor primi un certificat recunoscut atat la nivel national cat si la nivel international, cu termen nelimitat de valabilitate.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii de cunoscut in legatura cu un curs inspector ssm.