Piese BMW

Exista multi soferi care se feresc sa isi cumpere un autoturism marca BMW dat fiind faptul ca exista foarte multe mituri cu privire la piese Bmw, iar unii dintre acestia pentru ca nu isi doresc sa cheltuiasca o avere cand li se defecteaza masinile, prefera sa se orienteze spre alte masini. In cele ce urmeaza vom vedea care sunt piesele BMW care se schimba cel mai des.

Mai intai de toate vom aminti filtrele (ulei, polen, aer si combustibil) si uleiurile care se schimba undeva la 10.000 – 15.000 de kilometri, insa acestea se schimba la fiecare masina nu doar la masinile BMW.

Piesele care alcatuiesc sistemul de directie se schimba si ele destul de des pentru ca drumurile din Romania contribuie din plin la acest lucru. Deasemenea, amortizoarele se schimba si ele tot din acelasi motiv.

Piesele care fac parte din sistemul de franare al masinilor se schimba si ele destul de des, iar aici discutam despre placute si discuri de frana.

Bateria se schimba odata la 4 – 5 ani de zile sau chiar mai rapid in cazul in care masina are dificultati la pornire din cauza bateriei iarna, sau daca masina este condusa doar in zone cu climat foarte cald.

Alternatorul este o alta piesa care se poate sa functioneze doar 4 – 5 ani de zile, sau poate dura chiar o viata intreaga. In cazul in care exista probleme de incarcare a bateriei, ar fi mai indicat sa se inlocuiasca alternatorul decat sa se efectueze reparatii ale acestuia.

Pompa de carburant se poate defecta dupa cativa ani de zile, sau poate rezista foarte multi ani, insa este necesar ca autoturismul sa nu fie condus tot timpul cu foarte putin combustibil in rezervor, pentru ca atunci sansele ca aceasta sa cedeze cresc considerabil.

Pompa de apa este deasemenea o alta piesa care se poate defecta dupa cativa ani de utilizare a masinii, iar aici solutia consta fireste in inlocuirea pompei.

Ambreiajul – Variaza foarte mult cu modul in care este condus vehiculul, dar in mod normal ar trebui sa dureze pana la 100.000 de kilometri in conditii de condus normal. Tractarea, conducerea agresiva si obiceiurile necorespunzatoare de conducere (cum ar fi “mersul pe ambreiaj”) pot scurta drastic durata de viata a acestei componente.

Sigurantele se schimba destul de des si in cazul autoturismelor BMW, la fel ca si in cazul altor autoturisme, insa de mentionat este faptul ca sigurantele de inlocuire trebuie aiba acelasi AMP RATING ca si sigurantele originale. Nu se inlocuieste niciodata o siguranta cu un nivel mai ridicat al amperajului, deoarece acest lucru poate creste riscul unui incendiu la masina!

Bujiile se schimba si ele de regula dupa cativa ani sau dupa aproximativ 120.000 de kilometri. Din diferite motive insa acestea pot fi schimbate si mai rapid, insa acestea sunt cazuri izolate.

Ei bine, acestea sunt cateva dintre piesele pe care s-ar putea sa le schimbati in cazul in care va veti cumpara un model BMW second hand. Aceste piese insa le veti putea inlocui si daca veti alege o alta masina.

Cat despre preturi, consumabilele au preturi aproximativ egale cu cele ale altor masini. Preturile difera insa cand discutam despre piese precum kitul de ambreiaj, pompa de apa sau pompa de carburant, alternator, sau chiar si baterie, pentru ca aici deja piesele BMW au preturi destul de piperate.