Reusita unui implant dentar. Ce conditii trebuie sa indeplineasca pacientul

Multi adulti au, din diferite motive, dinti lipsa si nu acorda prea multa atentie acestui lucru. Din pacate, un zambet cu defecte poate avea efecte negative asupra increderii, oportunitatilor sociale si perceptiei altora asupra ta. In plus, nerezolvarea problemei unui dinte lipsa poate duce la deteriorarea intregii danturi, a osului si a gingiei, chiar si la modificarea formei fetei.

Inlocuirea umediata a unui dinte lipsa previne tratamentele mai scumpe care ar putea fi necesare ulterior. Multi pacienti considera ca un implant dentar este o investitie utila deoarece este una dintre cele mai eficiente proceduri stomatologice, cu o rata de succes de 90-95%. In Bucuresti de exemplu, pentru costuri ceva mai reduse puteti cauta implant dentar in sector 6.

Cu toate acestea, nu oricine poate sa isi inlocuiasca golurile din dantura cu implanturi dentare. Exista mai multe conditii pe care trebuie sa le indeplineasca un pacient pentru ca procedura de punere a implantului dentar sa fie de succes:

Un tesut osos adecvat – Deoarece implanturile dentare se fixeaza pe maxilar pentru a ancora dintele, densitatea si calitatea osoasa adecvate reprezinta una dintre cele mai importante cerinte pentru succesul unei astfel de proceduri.

De cele mai multe ori, copiii nu se califica implantologiei, deoarece oasele lor nu sunt dezvoltate suficient. Pentru pacientii adulti care nu au suficient suport osos, se iau in considerare grefele osoase sau mini implanturile.

Sanatate generala buna – Deoarece implantologia dentara necesita o procedura chirurgicala, este important sa ai o stare buna de sanatate. Pacientii care au obiceiul de a fuma, de a consuma alcool sau cei care au diabet zaharat au rate de succes mai mici cu implanturile dentare, deoarece aceste conditii pot reduce sanatatea orala, afectand procesul de vindecare a implantului.

Gingii sanatoase – Pentru sustinerea noului implant dentar, este necesar sa ai gingii sanatoase, deoarece acestea sunt tesuturile de pe maxilar care sustin implantul. Prin urmare, pacientii cu risc crescut de paradontoza vor avea rate mai mici de succes daca apeleaza la aceasta procedura stomatologica.

Igiena orala corespunzatoare – Un implant dentar necesita o igiena dentara excelenta. Astfel, pacientii cu implanturi dentare trebuie sa isi perieze dintii de doua ori pe zi, sa foloseasca ata dentara si sa mearga la controlul stomatologic de rutina de doua ori pe an. Aceste obiceiuri de igiena sunt esentiale pentru pastrarea sanatatii orale!

Cea mai buna modalitate de a stabili daca esti un candidat bun pentru implantologia dentara este sa mergi la un dentist calificat in acest domeniu! Cel mai probabil, dentistul va verifica daca indeplinesti criteriile de mai sus si, tinand cont si de locatia dintelui lipsa, va stabili daca implantul dentar este cea mai buna solutie pentru zambetul tau.