Cum se alege o pereche de pantaloni pentru femei?

La o prima vedere, alegerea unei perechi de pantaloni pentru femei pare o misiune foarte usoara pentru ca te gandesti ca intrii in magazin, iti alegi pantalonii, ii probezi si ii cumperi.

Ei bine, lucrurile nu sunt atat de simple precum par, motiv pentru care in cele ce urmeaza vom vedea cum se alege o pereche de pantaloni pentru femei, pentru ca ne dorim sa ajutam toate doamnele si domnisoarele care isi doresc sa faca alegerea cea mai buna.

Femeile fara talie si femeile care au silueta sportiva trebuie sa opteze pentru tinutele clasice. Modelele drepte de pantaloni pentru femei sau modelele de pantaloni putin mulate cu talie obisnuita, care se accentueaza cu o curea sau cordon pot fi o solutie pentru aceste femei.

Atunci cand se aleg pantalonii in functie de silueta trebuie puse in valoare talia si soldurile. Daca talia esteeste scoasa in evidenta de catre cureaua, pentru solduri trebuie optat pentru articole cu decoruri pe solduri, iar aici putem da drept exemplu buzunarele cu clapeta, garniturile contrastante, cusaturile sau fermoarele. De precizat este faptul ca pentru aceste femei sunt de evitat pantalonii stransi, jambierele, skinny sau sleam sau pantalonii care se strang in talie.

Silueta „para” necesita normalizarea proportiilor. Femeile care au aceasta forma a corpului trebuie sa ignore modelele care scot in evidenta soldurile. Pentru aceasta forma a corpului mentionam faptul ca nici modelele cu dungi verticale nu reprezinta o alegere inspirata dat fiind faptul ca aceste modele urmand imperfectiunile corpului, nu vor fi atat de verticale.

Modelele clasice drepte in schimb, pot sa reprezinte solutia ideala pentru femeile cu aceasta forma a corpului, mai ales daca sunt combinate cu o jacheta sau cu un blazer de lungime medie.

Pentru femeile cu picioare lungi, alegerea pantalonilor poate reprezenta de-asemenea o adevarata problema. Aceste doamne si domnisoare trebuie sa stie cum sa potriveasca lungimea. Pentru aceste femei sunt recomandati pantalonii cu manseta si indoituri. In cazul lor, sunt ideali de-asemenea patalonii cu turul jos.

Femeile care au silueta in forma unui triunghi inversat isi pot indrepta atentia cu incredere spre pantalonii largi. Pentru aceasta forma a corpului sunt ideali toti pantalonii largi si care ofera volum soldurilor.

Doamnele si domnisoarele care au fesele plate, trebuie sa mascheze acest defect. Pentru ele sunt indicati pantalonii care au buzunare la spate, aplicatii sau decoruri. In cazul acestor femei, mentionam faptul ca sunt de evitat pantalonii mulati.

Atunci cand doriti sa va alegeti o pereche de pantaloni de dama, doamnelor trebuie sa renuntati la ideea de a alege pantaloni prea ornamentati. De-asemenea, este indicat sa stiti ca pantalonii largi se potrivesc de minune cu pantofii cu toc inalt sau cu platforma joasa.

Daca doriti sa alegeti pantaloni de stofa, atunci acestia se potrivesc de minune cu o pereche de pantofi cu toc.

Nu in ultimul rand, mentionam faptul ca marimea pantalonilor conteaza, asa ca trebuie sa alegeti marimea exacta. O marime mai mica de exemplu, mai ales in cazul femeilor plinute, va scoate in evidenta toate imperfectiunile corpului.

Asadar, acestea sunt cateva detalii care conteaza in ceea ce priveste alegerea unei perechi de pantaloni pentru femei.