La ce este utila o camera auto dvr?

O camera auto dvr pe care o puteti achizitiona de pe Shopu.ro va poate fi de folos in mai multe situatii cand va aflati in trafic, asa ca ar trebui sa aveti in vedere achizitionarea unei asemenea camere. In plus, exista foarte multi soferi care deja detin asemenea camere auto dvr.

De multe ori traficul este aglomerat, iar pe sosele este un adevarat haos. Multi soferi aleg sa foloseasca aceste camere auto dvr pentru a filma traficul, iar astfel pot avea dovada nevinovatiei in cazul in care sunt implicati in accidente rutiere.

Exista situatii in care anumitor soferi care nu au prioritate, li se “cedeaza trecerea”, pentru ca mai apoi soferii care ar fi avut in mod normal prioritate ii tamponeaza si le cer bani pentru a nu merge la politie. Avand o asemenea camera auto dvr la dispozitie, soferii pot scapa de un posibil santaj.

Camera auto dvr poate fi utilizata si pentru siguranta in trafic. Exista multi soferi agresivi, soferi care ar fi capabili sa agreseze alti soferi din diferite motive in trafic. Multi insa dintre soferii agresivi pot fi intimidati de o asemenea camera auto dvr.

In cazul in care doriti sa achizitionati un asemenea dispozitiv, trebuie sa va asigurati ca alegeti o camera care sa nu fie cu baterie sau daca e cu baterie, atunci bateria sa fie una foarte mica.

Trebuie sa stiti ca exista trei factori care provoaca incingerea camerei, iar acestia sunt functionarea in sine, soarele si bateria care se incarca permanent. Supra-incalzirea provoaca umflarea bateriei si distrugerea unor componente interne.

Atunci cand doriti sa alegeti o camera auto dvr asigurati-va ca aceasta include tehnologie WDR (Wide Dynamic Range) sau HDR (High Dynamic Range) pentru a filma cum trebuie la rasarit iar soarele va bate in fata.

Cel mai probabil conduceti dimineata si seara cand mergeti la servici si cand va intoarceti acasa, asa ca trebuie sa va asigurati ca aveti o camera care filmeaza foarte bine.

De-asemenea este important sa va alegeti o camera auto dvr care sa filmeze bine noaptea. Producatorii de asemenea dispozitive fie folosesc un senzor mai scump si sensibil la lumina sau o lentila cu un F cat mai mic.

In ceea ce priveste camerele care au preturi mai accesibile dar care ofera o calitate decenta a filmarii de noapte, sunt dotate cu un senzor cu tehnologie mai putin scumpa si compenseaza cu o lentila cu un F cat mai mic.

In cazul in care vreti sa aflati daca o camera de masina filmeaza bine noaptea este indicat sa cautati pe youtube clipuri postate de utilizatori obisnuiti, si nu de catre producatori. Si trebuie de-asemenea sa fiti atenti ca materialele video sa fie filmate noaptea, nu cand se intuneca afara.

Cautati sa alegeti o camera auto dvr care sa aiba un unghi de filmare larg de peste 130°. In plus, camera trebuie sa fie foarte usor de montat si demontat din suport si trebuie ca aceasta sa porneasca singura inregistrarea in momentul in care porniti motorul (majoritatea fac asta).

O camera auto dvr trebuie sa scrie in ciclu astfel incat tot timpul sa aveti ultimele 7 ore de filmare (in cazul unui microSD card de 32 GB), si este necesar sa fie echipata cu un buton cu care sa salveze portiuni de inregistrare sau sa marcheze un fisier ca „read only.