Folosirea produselor cosmetice bio

Fiecare dintre noi utilizam in fiecare zi produse cosmetice, fara insa sa ne dam seama ca unele dintre acestea sunt foarte periculoase. Spun acest lucru, deoarece cele mai multe produse cosmetice aflate pe piata din tara noastra, in ziua de astazi, contin destul de multe substante chimice care sunt nocive pentru organismul uman.

Iar asta o spun nenumarate studii facute pe cele mai multe dintre produsele cosmetice, caci unele substante chimice prezente in acestea au rolul de a favoriza aparitia unor alergii, afectiuni ale pielii si chiar aparitia cancerului. Tocmai din aceste motive, ar trebui sa fim mult mai atenti in ceea ce priveste cumpararea si folosirea de produse cosmetice.

In ceea ce priveste ingredientele nefaste pentru sanatate, care sunt prezente in produsele cosmetice, putem spune ca acestea sunt destul de multe. Astfel ca, produse cosmetice ce contin ingrediente precum aluminiul, uleiurile minerale derivate din petrol, parabenii, pesticidele, fenoxietanolul sau SLS- ul, trebuiesc evitate intotdeauna.

Cele mai multe dintre aceste substante au rolul atat de a provoca alergii destul de grave, cat si boli destul de serioase. In plus, este dovedit stiintific faptul ca, in ceea ce priveste femeile, acestea pot absorbi de-a lungul vietii aproximativ 2 kg de produse chimice si cancerigene numai din machiaj. Mai mult decat atat, industria cosmetica foloseste aproximativ 9000 de produse chimice care sunt nocive pentru sanatatea umana.

Tocmai datorita celor explicate putin mai sus, trebuie sa cumparati si sa folositi intotdeauna numai produse romanesti 100% naturale, chiar si atunci cand vine vorba despre produse cosmetice. Insa si in acest caz trebuie sa fiti foarte atenti, deoarece exista destul de multe inselatorii in comert in ceea ce priveste acest aspect.

Si spun acest lucru deoarece, exista pe piata din tara noastra destul de multe produse cosmetice pe a caror eticheta scrie ca sunt bio. Insa daca va uitati pe ingredientele prezente in acestea veti observa ca sunt create pe baza de parabeni, sulfati sau pesticide, lucru care ar trebui sa va puna un mare semn de ingrijorare. Din acest lucru reiese ca aceste produse cosmetice de fapt nu sunt bio, ci pur si simplu este o inselatorie!

Produsele cosmetice bio sunt cele in a caror compozitie se gasesc numai ingrediente naturale. Mai pe intelesul vostru, produsele cosmetice bio sunt produsele care sunt create din plante crescute bio. Rolul produselor cosmetice bio, pe langa cel de a ajuta la infrumusetarea si ingrijirea tenului, este chiar si de a ajuta foarte mult la pastrarea sanatatii.

Intr-adevar produsele bio sunt ceva mai scumpe decat cele normale, insa o astfel de investitie isi merita intotdeauna pretul, caci dupa cum foarte bine stim, sanatatea este mai presus decat orice si orice om isi doreste sa fie intotdeauna sanatos! Poti sa vezi aici ofertele nympheum pentru a gasi produse 100% naturale.