Cat se castiga, in realitate, la studiourile de videochat

Despre industria de videochat s-a tot vorbit in nenumarate randuri, cat e mit si cat realitate in jurul ei, e greu de zis. Un lucru insa pare sa-l aiba comun cam toate vocile cand vine vorba de acest domeniu, iar acela ar fi salariul. Toata lumea stie ca se castiga bine la un studio de renume precum BeYou Studio, dar cat anume si cam pe ce timp de lucru?

Oricat de mult ar varia veniturile din breasla, ele pot ajunge intre 800 si 12 000 de dolari pe luna. Nu stim de ce, dar totul e calculat in dolari cand vine vorba de venituri videochat.

Asta pentru un model incepator. Asta, bineinteles, depinde intotdeauna de mai multe lucruri, plecand de la personalitate, aspectul fizic, implicare sau timp pe care cei angajati in domeniu trebuie sa-l petreaca online.

E bine de stiut ca sunt unele studiouri care platesc mai bine, in functie si de cat de mult reusesc angajatii/ modelele sa-si fidelizeze clientii. Promovarea in acest sens e foarte importanta in cadrul site-urilor specializate.

Apoi ar mai fi traficul online al unor studiouri sau site-uri care pot aduce de asemenea mai multa clientela, care s-ar traduce automat in mai multi bani, pentru cine opteaza pentru un astfel de job.

Salariul maxim

Un model de top, pe de alta parte, poate ajunge si la o suma de 28.000 de dolari, dar e nevoie intr-adevar de multa munca si dedicatie sau cel putin asa sugereaza majoritatea studiourilor profesioniste de la noi.

Numarul studiourilor s-a marit considerabil in ultima perioada si la noi in tara, exista deja si multe francize ale unor studiouri mari de afara, iar pe masura ce optiunile tehnologice se inmultesc si ele, Romania fiind o tara destul de adaptata atat la viteza internetului dar si la noile aplicatii din domeniu, e clar ca e o industrie ce pare sa aiba inca un viitor si la noi.

Unde mai pui ca timpul oamenilor in care mai pot sa faca bani e din ce in ce mai scurt, iar videochat-ul din Bucuresti pare sa ramana printre optiunile de top. Nu stim exact cum s-ar traduce asta in ore de lucru, dar probabil se poate negocia de la studio la studio,  in functie de timpul alocat.

O chestiune interesanta e aceea ca, in videochat, nu aspectul fizic e cel mai important, ci personalitatea protagonistilor. Se pare ca clientii cauta foarte mult ca la capatul celalalt al monitorului sa fie o persoana vesela, plina de energie si optimista, capabila de interactiuni umane, capabila sa te scoata din grijile cotidiene, caz in care clientii se pare ca platesc pe masura.

In orice caz, e greu de zis exact cat se castiga, dar ca sa aveti o privire de ansamblu, sumele de mai sus sunt, probabil, cele mai aproape de adevar.