Cum se pot inlocui dintii lipsa?

Daca lipsesc unul sau mai multi dinti, exista o serie de modalitati pentru a-i inlocui. O alternativa la podurile partiale sau la proteze complete poate fi reprezentata de implanturile dentare. Implanturile sunt folosite pentru a inlocui radacinile lipsa si pentru a sustine dintii artificiali de inlocuire. Ele sunt confortabile si arata ca dintii naturali.

Ce sunt implanturile dentare?

Un implant dentar este o radacina artificiala din titan. Persoanele care au dinti lipsa si care isi doresc sa opteze pentru un implant dentar Cluj 2019, trebuie sa stie ca acesta este introdus in maxilar pentru a inlocui radacina dintelui natural. Un dinte artificial de inlocuire este atasat implantului. Implantul actioneaza ca o ancora pentru a mentine dintele de inlocuire in pozitie.

Cine face aceasta procedura?

Daca aveti un implant, medicul dentist va poate trimite la un specialist dentar care are o pregatire suplimentara in acest domeniu. Specialistii care plaseaza implanturile sunt parodontisti sau chirurgi orali si maxilo-faciali.

Cine poate obtine implanturi dentare?

Daca sunteti in stare buna de sanatate generala, aveti gingii sanatoase si aveti suficient os in maxilar pentru a tine un implant, implanturile dentare ar putea fi potrivite pentru dumneavoastra.

In cazul in care maxilarul s-a diminuat sau daca nu s-a dezvoltat normal, este posibil sa aveti o grefa osoasa pentru a construi osul. O grefa osoasa este o modalitate de a adauga oase noi la nivelul maxilarului. Medicul dentist sau va va spune daca se poate face grefarea oaselor.

Cum se fac implanturile dentare

Medicul dvs. dentist sau specialist va va examina cu atentie gura si va va efectua raze X ale capului, maxilarului si dintilor pentru a afla daca implanturile dentare sunt potrivite pentru dvs.

In prima etapa a interventiei chirurgicale, dentistul sau specialistul dvs. va pune un implant dentar in maxilarul dumneavoastra sub tesutul gingival. Tesutul de gingie este apoi cusut inapoi in pozitie. Pe masura ce tesutul se vindeca, implantul se va lega cu osul si se va lipi de gingie. Poate dura cateva luni pentru a se vindeca.

In timpul celei de-a doua etape a interventiei chirurgicale si odata ce tesutul este vindecat, medicul dentist sau specialist va atasa implantul. O bontura este un post care conecteaza dintele de inlocuire cu implantul. In unele cazuri, prima si a doua etapa a chirurgiei implantului se poate face intr-o singura etapa.

Se realizeaza un dinte artificial de inlocuire, iar dentistul sau specialistul il ataseaza la picior. Este posibil sa dureze mai multe intalniri pentru a se potrivi corect cu dintele de inlocuire cu piciorul.

Cand inlocuiti mai multi dinti sau toti dintii, un pod fix este ancorat la implanturile dentare. Un pod este o restaurare dentara care inlocuieste unul sau mai multi dinti disparuti prin extinderea unei zone care nu are dinti. Podul este tinut ferm in pozitie prin implanturi dentare pe fiecare parte a dintelui sau dintilor lipsa.

Ingrijirea implantului dentar/implantilor dentare

Deoarece implanturile dentare sunt plasate in clavicula, dintii artificiali de inlocuire atasati la implanturi arata si actioneaza la fel ca dintii naturali. La fel ca dintii naturali, implanturile trebuie sa fie curatate cu ajutorul unei periute de dinti si prin folosirea atei dentare.

Medicul dentist va va arata procedura corecta de curatare pentru implanturi. Examinarile dentare regulate sunt importante, astfel incat medicul dentist sa se poata asigura ca muscatura este corecta si ca implanturile nu sunt libere.