Fiecare dintre noi cunoastem persoane care poarta ochelari de vedere cu rame Polaroid, pentru a-si corecta defectele de vedere. Unii se confrunta cu hipermetropia, altii se confrunta cu miopia, exista de-asemenea persoane care se confrunta cu astigmatism.
Oamenii au fost mereu curiosi sa afle cat mai multe lucruri interesante despre aceste defecte ale vederii, si si-au dorit sa cunoasca mereu care sunt cauzele care au dus la aparitia acestor defecte de vedere datorita carora este necesara purtarea ochelarilor de vedere.
Este insa foarte important de mentionat faptul ca odata cu trecerea timpului, au fost efectuate diferite cercetari, iar in urma acestora s-au aflat foarte multe lucruri interesante despre ochiul uman. In urmatoarele randuri ale acestui articol vom prezenta si noi cateva asemenea curiozitati si lucruri interesante despre ochiul uman.
- La nastere, bebelusii pot vedea doar in negru, alb si unele nuante de gri. Acest lucru se datoreaza faptului ca anumite celule nervoase din retina si creier nu sunt pe deplin dezvoltate. Cu toate acestea, ei isi dezvolta capacitatea de a vedea in culori la fel de repede, in doar o saptamana mai tarziu.
- Persoanele cu ochi albastri impartasesc acelasi stramos. Initial, toate fiintele umane aveau ochi caprui, pana cand o mutatie genetica a avut loc intre 6 000 si 10 000 de ani in urma. Fiecare persoana cu ochi albastri impartaseste aceasta culoare cu ruda foarte indepartata.
- Creierul masculin si feminin proceseaza culori usor diferit. Cercetarile au aratat ca barbatii si femeile vad culori putin diferit. Este posibil ca hormonul masculin, testosteronul, sa afecteze modul in care un creier masculin proceseaza informatiile preluate de ochi. Cu toate acestea, diferenta este foarte mica.
- Ochiul rosu din pe care il observam atunci cand privim fotografii, este cauzat de lumina de la blitul care cade pe capilar in ochii oamenilor. Atunci cand blitul aparatului foto este utilizat noaptea sau in lumina slaba, acesta poate reflecta din retina subiectului si poate aparea pe imagine ca ochi rosii. Daca subiectul fotografiei nu arata direct la aparatul foto, exista sanse reduse de ochi rosii.
- Jocul Tetris poate trata un ochi lenes. Medicii canadieni au descoperit ca jocul de puzzle este eficient in pregatirea ambilor ochi pentru a lucra impreuna. De fapt, functioneaza mai bine decat patch-ul conventional pentru ochi.
- Pupilele mai largi pot sugera entuziasm. Orice gand pozitiv poate servi la dilatarea pupilelor. De exemplu, atunci cand te uiti la cineva la care te atrage, se vor extinde pana la 45%. Cu toate acestea, dilatarea pupilelor poate insemna, de asemenea, ca sunteti speriat.
- Ochiul uman functioneaza in mod identic cu o camera foto. In acelasi mod in care un obiectiv de camera focalizeaza lumina pe o suprafata fotosensibila, la fel si ochii dvs. focalizeaza lumina asupra retinei.
- Este imposibil sa stranutam cu ochii deschisi. Ochii si nasul sunt conectati prin intermediul nervilor cranieni, ceea ce inseamna ca stimularea de la un stranut deplaseaza un nerv spre creier, apoi in jos un alt nerv la pleoape, de obicei provocand o clipire.
- Razele soarelui sunt strict legate de afectarea ochilor. Mai multe probleme ale vederii, cum ar fi cataracta si pterygia, au fost asociate cu expunerea la radiatiile Ultra Violet. Pentru protectia ochilor impotriva pericolelor soarelui, purtati ochelari de soare bine montati, de preferinta un stil obisnuit.
- In spatiu, astronautii nu pot plange din cauza lipsei de greutate in spatiu, pentru ca lacrimile nu cad.