Cand intervii asupra termopanelor cu reparatii diverse?

Un subiect de interes pentru oricine, cand vine vorba despre cum pot influenta confortul interior sistemele de inchidere/deschidere – fie usi, fie ferestre, este cand e momentul potrivit sa intervii asupra „integritatii” lor.

Deja cand prezinta defectiuni, e clar ca nu se mai poate vorbi despre integritate. O garnitura deficitara, balamanele care nu isi mai fac treaba sau alte astfel de neajunsuri trebuie semnalate unor specialisti in reparatii, care sa intervina la momentul potrivit, nu mai tarziu cand deja daunele pot fi ireparabile.

E adevarat ca in momentul in care cei ce produc si monteaza termopanele vin si cu un termen de garantie extins, de pana la 10 ani in unele cazuri. Problema este ca prea rar se intampla sa nu apara nereguli de functionare, respectiv de estetica, deci ai nevoie de ajutor inainte de vreme.

Sunt o multime de factori care isi vor aduce „contributia” in acest sens: folosirea neatenta, inghetul din sezonul rece, socurile mecanice, uzura, dar si radiatiile solare. Toate duc la deteriorarea prematura a termopanelor.

In mod normal, efectuarea unor revizii anuale este necesara in cazul tamplariei, a feroneriei. E mai simplu de interceptat, de rezolva eventualele defectiuni sesizate in decursul acestui proces, iar cheltuielile implicate sunt de asemenea mai reduse.

Interventiile efectuate asupra termopanelor frecvent intalnite

Exista o serie de componente din alcatuirea termopanelor despre care se poate spune ca sunt cel mai frecvent supuse uzurii. Pentru ca joaca un rol important, duc la defectiuni mai mari, creeaza disconfort la nivel termic si altelele sunt neplacerile pe care le atrag dupa ele.

Problema garniturilor

Cred ca sunt acele componente din alcatuirea termopanelor care sunt cele mai predispuse procesului de deteriorare. O garnitura geamuri termopane de calitate nu poate fi comparata cu una inferioara, aceasta din urma se va defecta mai repede.

Asta inseamna o etanseizare necorespunzatoare, respectiv o izolatie deficitara la colturi. Factorii externi pot influenta calitatea lor, dar poate fi de efect si stergerea lor, pentru a-si pastra capacitatea elastica.

Trecerea timpului isi pune de asemenea amprenta asupra garniturilor, deci inlocuirea lor este necesara, o interventie neaparat de realizat daca vrei ca ferestrele sa fie functionale.

Problema balamalelor

Daca deteriorarea are efecte negative asupra garniturilor, socurile sunt cele care influenteaza functionalitatea balamalelor. Sunt elementele de feronerie asupra carora actioneaza nu doar greutatea propriu zisa pe care o poarta geamul, de exemplu, ci si condensul, iarna inghetul.

Trebuie folosite balamale geamuri termopane care sa dureze. Si in cazul lor ar ajuta reviziile periodice. Prin lubrifiere sau repozitionare, deja functionarea este imbunatatita.

Rugina pandeste parca balamalele, astfel ca stricaciuni mai mari pot fi intalnite la nivel de termopane. Griparea lor duce apoi la rupere. Nu mai ai alta solutie decat sa le inlocuiesti cu balamale noi.

Cand intampini astfel de probleme la nivelul termopanelor, chiar daca simptomele iti sunt neclare, mai bine ceri parerea unor specialisti decat sa intarzii revizia lor.

SERVICE TERMOPANE ULTRAPVC este o recomandare pentru tot ce tine de repararea termopanelor, pentru inlocuiri de piese, dar si pentru alte servicii care le vizeaza. Afla mai multe despre serviciile lor pe reparatii-termopane.net.