Cele mai bune sfaturi pentru mentinerea portilor automate

Va ganditi sa faceti upgrade la o poarta automatizata? Exista o multime de motive pentru care o poarta automata este o idee buna, iar din acest motiv ar fi indicat sa cautati cele mai atractive solutii de automatizari porti preturi. Continuati sa cititi pentru a descoperi de ce o poarta automatizata este o investitie care va oferi un randament multi ani.

SECURITATE

O poarta de securitate automatizata este una dintre cele mai bune modalitati de a imbunatati securitatea casei dvs. Exista o serie de motive pentru aceasta, cel mai evident fiind faptul ca actioneaza ca un element de descurajare pentru potentialii hoti.

Chiar daca un intrus incearca sa acceseze proprietatea dvs., incuietorile automate fac imposibil sa forteze poarta deschisa. In plus, nu trebuie sa iesiti din masina pentru a va deschide si inchide poarta, reducand sansele unui atac personal. Functii imbunatatite, cum ar fi interfoanele audio si video, va permit, de asemenea, sa controlati cine are acces la proprietatea dvs.

COMODITATE

Deschiderea si inchiderea unei porti in conditii reci si umede nu este ideea nimanui de distractie. Automatizarea portilor inlatura nevoia de a parasi mediul sigur si cald al masinii dvs., permitandu-va sa va accesati casa rapid si convenabil. Alegeti dintre comutatoarele cheie, tastaturi wireless sau carduri glisante, in functie de stilul dvs. de viata si de tipul proprietatii.

VALOAREA PROPRIETATII

Cand va veni momentul sa va vindeti casa, o poarta automata ii va oferi un impuls atat in ​​valoare. Cumparatorii sunt atrasi de case cu porti automatizate din mai multe motive.

In plus fata de securitatea suplimentara pe care o ofera, portile automatizate imbunatatesc, de asemenea, atractia de limitare a locuintei dvs. scotand intrarea in evidenta. Amintiti-va, portile pot fi proiectate pentru a completa sau contrasta cu culoarea si stilul structurilor existente, astfel incat sa puteti crea orice aspect doriti.

Ei bine, dupa cum se poate vedea, avantajele sunt multe, asa ca este firesc sa va indreptati atentia spre cele mai bune automatizari porti preturi, insa este important sa tineti cont si de cele mai importante sfaturi pentru mentinerea portilor automate. Exista anumite proceduri care pot avea nevoie de ajutorul unui profesionist, dar proprietarul mediu poate efectua sfaturile enumerate mai jos:

  • Verificati-va poarta glisanta regulat. Verificati individual deschizatorul de poarta, rafturile metalice, centura de lant sau cureaua de antrenare, racordurile in panouri, conexiunile electrice, rolele si rulmentii etc.
  • Verificati daca toate suruburile sunt bine insurubate sau fixate in pozitie. Daca exista suruburi libere care contin arcuri sau cabluri, nu le atingeti deoarece s-ar putea rupe atunci cand incercati sa le strangeti. Apelati un tehnician de intretinere.
  • Cautati semne vizibile de uzura sau deteriorare in punctele de pivot, rulmenti.
  • Daca poarta dvs. culisanta este din lemn, verificati daca componentele din lemn trebuie revopsite sau date din nou cu lac. Lemnul rezistent are sanse mai mari de a avea daune ireparabile, asa ca asigurati-va ca folositi vopseaua sau pata recomandate sau de cea mai buna calitate disponibile.
  • Acumularea de murdarie si praf cuplata cu expunerea la extreme in conditii meteorologice poate duce la ruginirea. Fiti vigilenti in cautarea semnelor de rugina pe piesele metalice ale portii automate.
  • Rugina, in fazele sale incipiente, poate fi indepartata prin simpla spalare a portii culisante cu un detergent gospodaresc. Daca rugina este deja extrema, spalarea partilor afectate sau a zonelor cu smirghel, de obicei, pacaleste.
  • Ungeti piese importante. Se recomanda sa lubrifiati piesele la fiecare sase luni cu ajutorul unui lubrifiant corect sau recomandat. De obicei, piesele care necesita lubrifiere sunt cele care sunt responsabile pentru mutarea automat a portilor – acestea sunt lantul, role, scripete, balama si diverse suruburi. Poarta dvs. automata are nevoie de o suprafata fara frecare pentru a asigura o functionare sigura si pentru a preveni uzura pieselor sale. De obicei, portile batante si portile glisante au lanturi interne care ar trebui sa fie lubrifiate.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai bune sfaturi de care trebuie sa tineti cont pentru a va ajuta portile automate sa aiba o durata de viata indelungata.