Suporturi de lumanari ce se incadreaza perfect in decorul casei

Imi plac lumanarile si suporturile de lumanari. Exista atat de multe modele diferite de suporti de lumanari.

In zilele noastre, suportul simplu de lumanari a devenit un element ornamental si este utilizat in designul interior. Sunt disponibile in mai multe forme, stiluri si culori. Exista ceva care sa se potriveasca la toata lumea, de la cele clasice pana la cele realizate din fier forjat sau din sticla si cristal.

Suporti pentru lumanari votive

Aici putem vedea suporturi pentru lumanari ieftine pentru cele mai obisnuite tipuri de lumanari, inclusiv din votiv insemnand o devotiune. Lumanarea votiva este probabil cea mai obisnuita lumanare din lume, este folosita ca ofranda spirituala, cel mai adesea vazuta lasata arzand in biserici ca parte a rugaciunii.

Votivul a fost folosit de romani si este folosit in intreaga lume. Lumanarea votiva este facuta din ceara de albine si este mica, iar media de ardere este 3-4 ore, dar unele sunt facute sa arda mai mult timp.

In timpurile moderne, lumanarile votive au devenit populare. Un suport de lumanari votive de astazi este ceasa simpla de baza, adesea fabricata din sticla.

Exista numeroase varietati de suport votiv, de la sticla simpla la sticla cu mozaic sau sticla glazurata pana la sticla colorata.

Cu atatea optiuni de alegere va fi usor sa gasiti ceva pentru oricine! Suporturile de lumanari simple din sticla sunt disponibile in magazinele obisnuite, iar magazinele specializate de lumanari au de obicei modele mai elaborate.

Suporti de lumanari din fier forjat

Suporturile confectionate din metal sunt mult mai puternice in ceea ce priveste aspectul si rezistenta decat sticla si ofera o stare de iluminare foarte diferita. Fierul forjat vine intr-o varietate de finisaje care se potrivesc oricarui decor.

Fierul era folosit pentru lumanari si in perioada medievala, cand erau agatate pe pereti pentru iluminarea castelului. Suporturile de lumanari din fier forjat sunt disponibile in unitati de podea sau aplicatii montate pe perete sau candelabre de dimensiuni potrivite pentru masa.

Fierul forjat poate fi in culori de negru sau argintiu si este de obicei lacuit. Suporturile pentru podea pot fi utilizate pentru o singura lumanare mare sau ca candelabru pentru multe lumanari mai mici.

Efectul candelabru este obtinut folosind lumanari votive. Lumanarile sunt tinute pe o farfurie metalica sau in cupe de sticla. Aceasta ofera o lumina stralucitoare.

Suport de lumanari din cristal

Sticla si cristalul au devenit populare in special in secolul al XVIII-lea. In jurul perioadei in care producatorii de sticla din Cehoslovacia au dezvoltat un nou tip de cristal de plumb, le permitea sa lucreze mai usor si sa creeze mai multe efecte, cum ar fi taierea, gravarea sau stencilarea.

Luciul cristalului a avut atat de mare success incat a devenit foarte utilizat pentru articole de uz casnic, cum ar fi sfesnicele. Majoritatea suporturilor de lumanari din sticla sunt de tip candelabru, fie cu o singura lumanare, fie cu mai multe suporturi.