Cat este de utila limba engleza?

Limba este baza comunicarii in majoritatea societatilor moderne. Desi exista cu siguranta alte modalitati de a comunica, cum ar fi cu limbajul corpului, expresiile faciale si gesturile, vorbirea unui limbaj comun este de departe cel mai eficient mod de a vorbi cu o alta fiinta umana.

Unele dintre aceste limbi sunt mai mult vorbite si mai benefice decat altele in ceea ce priveste capacitatea de a comunica cu mai multe persoane si in mai multe situatii. Una dintre aceste limbi este engleza.

Cei cunoscatori si foarte buni vorbitori de limba engleza recunosc beneficiile, iar cei care recunosc beneficiile, de obicei sunt dispusi sa invete limba daca nu o vorbesc deja, inscriindu-se la cursuri de limba engleza https://www.ilsc.ro.

Beneficiul vorbirii in engleza in general

Engleza este _lingua franc_a sau „limba comuna” a lumii. Peste 80 la suta dintre vorbitorii de engleza din lume sunt vorbitori non-nativi si, in general, exista 1,5 miliarde de vorbitori de engleza. In plus, exista 67 de tari care au engleza ca limba oficiala si 27 de tari care au limba engleza ca a doua limba oficiala.

Calatorie

Cand calatoriti in strainatate, cunoasterea limbii engleze este un mare avantaj. Daca doriti sa vizitati Statele Unite, Anglia sau Australia, stiind sa vorbiti limba engleza ar fi extrem de benefic.

In plus, limba engleza este adesea vorbita in alte tari ca limba auxiliara, ceea ce o face o limba buna pentru toate scopurile pe care trebuie sa o stie pentru a se deplasa pe scena internationala. Limba engleza este populara in toata lumea si ar fi de mare folos pentru un calator, chiar daca stii sa conversezi doar la un nivel de baza.

Academie

Majoritatea lucrarilor din mediul academic sunt publicate in engleza si multe dintre cele mai prestigioase scoli din lume sunt de asemenea engleza. Daca doriti sa va continuati educatia intr-o scoala occidentala, nu veti putea sa o faceti fara sa invatati cum sa vorbiti engleza fluent. Nu numai ca limba deschide toate revistele de cercetare, ci deschide si o gama larga de savanti care sunt de limba engleza.

Informatie si comunicare

Datorita progreselor tehnologice in serviciile de traducere, majoritatea site-urilor web pot fi traduse in orice limba existenta. Desi acest lucru este util pentru vorbitorii care nu sunt englezi care doresc sa acceseze multitudinea de informatii publicate in engleza pe Internet, uneori lucrurile se pierd in traducere.

Abilitatea de a vorbi limba engleza ofera un acces mai direct si mai exact la informatiile de pe web si imbunatateste comunicarea cu alte persoane care vorbesc engleza pe site-urile de retele sociale.

Imbunatateste abilitatile de ascultare

Deoarece invatarea limbii engleze iti mentine activitatea creierului functional, mai ales cand profesorii folosesc jocuri de rima in clasa. Cand studentii respecta aceste solicitari, isi imbunatatesc ascultarea, care se contopeste in toate domeniile vietii lor.

Imbunatatirea educatiei

Multe universitati prestigioase din lume sunt situate in tari precum Statele Unite, Anglia si Australia. Pentru a castiga o pozitie la una dintre aceste universitati de prestigiu este esential sa poti citi, scrie si asculta in engleza.

Oportunitatile de licenta in aceste institutii vor deveni disponibile odata ce va aflati in stadiul avansat al limbii engleze, care, la randul sau, va va imbunatati cariera.

Asista la invatarea altor limbi

Engleza este una dintre cele mai usoare limbi de invatat cu alfabetul sau simplu. Si dupa ce engleza va fi stapanita, veti avea abilitati si practici dezvoltate pe care nu le-ati avut pana acum. Aceste abilitati se vor transfera in orice alta limba pe care o inveti.

Imbunatatirea memoriei

Cert este ca, indiferent de varsta, a doua limba imbunatateste functionalitatea creierului. Fiecare creier se schimba odata cu varsta, dar studiile de caz executate arata rezultatele ca persoanele care cunosc mai multe limbi au o durata de atentie mai lunga si se comporta mai bine la testele de atentie

Engleza este dificil de invatat

Principalul dezavantaj al studierii limbii engleze este dificultatea adesea asociata cu invatarea ei. Ortografia in engleza este o chestiune de memorare, deoarece diverse cuvinte care suna intr-un fel sunt ortografiate diferit.

Multe cuvinte in limba engleza au acelasi sens sau aproape acelasi sens, ceea ce ingreuneaza uneori sa stie ce cuvant sa foloseasca. Cuvintele dintr-o propozitie pot primi diferite stresuri pentru a schimba sensul propozitiei, ceea ce nu este ceva care apare frecvent in alte limbi.

Conjugarea verbelor este, de asemenea, un cosmar pentru studentii de limba engleza ca a doua. Invatarea modului de a vorbi limba engleza necesita un angajament, dar datorita cursurilor online si aplicatiilor de invatare a limbilor care va ajuta sa studiati limba si sa cresteti fluenta, accesul la invatarea limbii engleze este mai usor ca niciodata.

Tinand asadar cont de toate cele spuse in articol, nu putem decat sa concluzionam ca limba engleza este deosebit de importanta, motiv pentru care toti cei care isi doresc sa invete aceasta limba, ar fi indicat sa participe la cursuri de limba engleza.