Ce este o pergola?

Daca nu stiti raspunsul la aceasta intrebare, nu sunteti singur. Cu atat de multe tipuri diferite de decoratiuni de curte concepute pentru a oferi proprietarilor de case umbra si izolare, este usor sa confundati pergolele cu omologii lor.

In acest articol, vom explica ce este o pergola; diferitele tipuri de proiecte, beneficii si scopuri ale unei pergole, astfel incat sa puteti lua cea mai buna decizie si sa cautati cea mai atractiva oferta pergole, pentru noua functie in aer liber.

Tipuri de design Pergola

In timp ce exista mai multe tipuri diferite de proiecte de pergola, fiecare respecta o forma si o functie primara care separa pergola de un port, un foisor si alte structuri din curtea din curte.

Unul dintre cele mai comune mix-up-uri in arhitectura din curte este pergola vs. foisor. O pergola este proiectata pentru a servi o gama larga de scopuri diferite, in timp ce un foisor este folosit in primul rand pentru a accentua o intrare sau o cale si este destul de mic in comparatie cu pergola.

In general, o pergola este o structura larg deschisa, cu patru grinzi de sprijin, fara pereti si un design decorativ al acoperisului, cum ar fi o zabrela. Pentru umbra sau chiar o protejare a adapostului de elemente daunatoare, foliile de policarbonat pot fi adaugate pe acoperis sau pe pereti, desi scopul principal al unei pergole nu este sa-si adaposteasca utilizatorii.

Mai jos, v-am oferit o lista rapida a diferitelor tipuri de modele de pergole din care puteti alege in timp ce va planificati adaugarea in curtea dvs. a unei asemenea decoratiuni

Pergole de vinil

Pergolele de vinil devin din ce in ce mai populare datorita accesibilitatii, durabilitatii si designului universal. Unul dintre numeroasele avantaje ale alegerii unei pergole de vinil este posibilitatea de a alege un design personalizat care sa raspunda nevoilor dvs. si preferintelor de design personal.

Open-Top

Asa cum am mentionat anterior, majoritatea pergolelor sunt proiectate cu un design de acoperis deschis, care permite suficienta lumina solara si circulatia aerului. Pergolele cu varf deschis sunt plasate cel mai adesea in gradina pentru a crea un punct focal atragator si pot adauga si mai multa frumusete spatiului cu ajutorul vitei de vie.

Otel

Pergolele din otel sunt o alegere inteleapta pentru zonele care sunt frecvent afectate de conditiile meteo dure. Nu numai ca rama din otel rezista extrem de bine pe vreme rea, dar este probabil sa dureze cel mai mult. Pergolele din otel nu sunt foarte frecvente datorita aspectului lor de avangarda.

Panza

O pergola cu panze foloseste o tesatura intinsa in locul unui acoperis traditional din zabrele. Acest tip de design ofera un aspect curat, modern si mai multa umbra si adapost decat un design de acoperis deschis.

Pergola mobila sau ingropata

Daca preferati sa aveti o pergola cu un acoperis care sa va protejeze de soare, ploaie si alte elemente, o pergola mobila sau ingropata este o alegere excelenta.

Din cauza designului acoperisului, aceste doua optiuni ofera o scurgere de apa suficienta si sunt adesea vazute pe punti sau terase, de obicei peste o cada cu hidromasaj sau o zona pentru servit masa in aer liber.

Scopul unei pergole

O pergola poate servi o mare varietate de scopuri, in functie de preferintele proprietarului casei. In timp ce designul traditional al pergolei consta dintr-un acoperis din zabrele si din absenta peretilor, se pot face modificari pentru a satisface nevoile dvs. unice. Mai jos, am ilustrat diferitele beneficii ale unei pergole si cele patru moduri principale de utilizare a acestor structuri exterioare.

  1. Imbunatatirea valorii casei dvs.

Prin adaugarea unei pergole robuste si bine lucrate in curtea casei dvs., puteti crea un spatiu in aer liber magnific, iar astfel puteti creste valoarea casei dvs. Constructorii insa va avertizeaza: in cazul in care pergola este prost conceputa, aceasta poate reduce efectiv valoarea casei dvs.

Asadar, inainte de a va indrepta catre magazinul hardware pentru a alege materialele necesare astfel incat sa va ocupati personal de acest proiect, poate doriti sa va consultati cu un profesionist si sa obtineti o estimare pentru o pergola din curte. Profesionistii va pot face o oferta pergole de nerefuzat, iar astfel veti avea o pergola creata de specialist, care va fi perfecta.

  1. Imbunatatirea gradinii

O pergola este o modalitate fantastica de a va imbraca zona din gradina din curte. Optati pentru un design spatios, cu un acoperis deschis, pentru a nu perturba lumina solara necesara si circulatia aerului pe care gradina dvs. prospera. Adaugati catava vita de vie pentru o atingere fermecatoare in plus.

  1. Crearea unei extensii exterioare a casei dvs.

Este obisnuit ca proprietarii de case sa foloseasca pergolele ca o modalitate simpla, dar atragatoare de a crea o extensie in aer liber a spatiului lor de locuit. Daca acesta este obiectivul dvs., alegeti un design si un material care sa completeze exteriorul casei dvs. si sa aveti pergola atasata (sau amplasata foarte aproape) de casa dvs. pentru o tranzitie perfecta din interiorul casei la o minunata terasa in aer liber.

  1. Adaugarea umbrei si confidentialitatii

In timp ce pergolele nu vin in mod obisnuit cu pereti si acoperis, ele sunt totusi o modalitate frumoasa de a adauga o nota de umbra si confidentialitate spatiului din curtea dvs. Imbracati-va structura cu vita de vie, perdele clare sau un design top-top pentru a creste nuanta si intimitatea.