Care sunt cele mai mari nevoi ale persoanelor in varsta?

Pe masura ce imbatranim, adesea ne confruntam cu nevoi si provocari suplimentare legate de imbatranire. Daca un membru al familiei, vecin sau prieten a ajuns intr-un punct in care are nevoie de asistenta in rutina zilnica, va trebui sa stiti care sunt acele nevoi zilnice. Permiteti-i sa fie la fel de independent, ajutandu-l respectuos cu sarcinile care au devenit dificile.

Mobilitate

Mobilitatea este importanta pentru persoanele in varsta, chiar daca este chiar in interiorul lor. Asigurati-va ca o persoana invarsta draga dvs. dispune de un scaun cu rotile, scaun cu mobilitate motorizata, sau baston. Instalati o rampa pentru scaun cu rotile pentru ca persoana draga dvs. sa poata intra si iesi din casa cu caruciorul.

Transport

Transportul poate fi salvator de viata la o persoana in varsta. Daca nu mai poate conduce, atunci cu siguranta are nevoie de o persoana aproape care sa detina permis de conducere pentru a duce varstnicul la medic, la farmacie dupa medicamente sau la kinetoterapie.

Medicament

Persoanele in varsta au nevoie de medicamente adecvate pentru a ramane sanatoase. Persoana varstnica incepe cu ingrijiri medicale adecvate, cum ar fi vizitele medicului, ingrijirea stomatologica, ingrijirea piciorului, ingrijirea ochilor, terapie fizica si terapie psihiatrica, daca este nevoie.

Ingrijire personala

Ingrijirea personala este o necesitate zilnica importanta pentru un cetatean in varsta. Este posibil sa aiba nevoie de asistenta pentru imbaiere, pansament si ingrijire personala.

Nutritie

O persoana in varsta are nevoie de nutritie adecvata pentru a ramane sanatoasa si pentru a se bucura de o viata confortabila. Din acest motiv, este indicat ca persoana varstnica sa aiba alaturi o ruda sau o persoana care sa ii ofere mancare zi de zi.

Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante nevoi ale persoanelor trecute demult de prima tinerete. Daca aveti un membru al familiei in aceasta situatie, si nu va permite timpul sa va ocupati de ingrijirea sa, atunci cu siguranta caminul de batrani Seniorcenter.ro va poate intinde o mana de ajutor.

Persoanele de varsta a treia pot alege sa isi traiasca ultima perioada a vietii la caminul de batrani Seniorcenter.ro, acolo unde sunt indeplinite toate conditiile unui trai decent si fara griji.

La caminul de batrani Seniorcenter.ro, seniorii in ceea ce priveste nutritia, chiar nu au motiv de ingrijorare, dat fiind faptul ca primesc in fiecare zi mic dejun, pranz si cina, iar in plus primesc si gustare in fiecare zi.

In ceea ce priveste ingrijirea personala, acestia sunt asistati la dus daca este cazul, sunt ajutati sa mearga la toaleta, sau chiar si ajutati sa se rada barbatii in varsta. De-asemenea, hainele purtate de catre seniori vor fi mereu curate, deci acesta este un alt avantaj al traiului la camin.

Cei care sufera de tot felul de afectiuni si care au de luat zi de zi medicamente, isi vor urma tratamentul in functie de recomandarile medicului. Ce inseamna acest lucru? Medicamentele le vor fi administrate de catre personalul caminului, in functie de recomandarile medicului.

In plus, seniorii pot efectua si diferite exercitii de memorie speciale pentru aceasta varsta. Imbatranirea normala determina schimbarea functiilor creierului. In timp, indivizii sanatosi experimenteaza declinul unor abilitati cognitive.

Micile declinuri in zona memoriei, atat vizual cat si verbal, pot aparea impreuna cu unele pierderi de memorie pe termen scurt. Creierul, ca orice muschi, are nevoie de exercitii fizice pentru a se mentine in forma. Cu cat creierul face mai mult efort, cu atat este mai bine la procesarea informatiilor. Exercitiile de memorie pentru persoanele in varsta pot ajuta rechemarea pe termen scurt si lung.

Stimularea senzoriala

O modalitate de a stimula functia creierului ar putea fi efectuata prin stimularea datelor senzoriale. Implicarea tuturor celor cinci simturi intr-o experienta va stimula si trezi creierul.

Astfel, seniorii vor putea asculta niste muzica frumoasa, vor gusta ceva delicios, vor privi ceva uimitor, vor atinge ceva incredibil de moale si vor aprinde o lumanare parfumata pentru a mirosi o aroma placuta. Utilizarea si acordarea atentiei stimulului senzorial va stimula si intensifica memoria si constientizarea senzoriala.

Jocuri de carti

Jocurile de carti exercita creierul si pot intarzia pierderea de memorie asociata cu imbatranirea si dementa, contribuind la mentinerea vitalitatii creierului, motiv datorita caruia seniorii pot juca diferite jocuri precum Poker, sau alte jocuri chiar si la camin.

Sah

Sahul este un joc de strategie care poate stimula memoria si abilitatea cognitiva, si poate fi practicat intr-un camin de batrani. Orice joc care implica strategie va exercita creierul. Creierul are nevoie de antrenamente zilnice pentru a ramane in forma.

Cititul

Cititul pune creierul in functiune si ajuta la reamintirea cuvintelor. Citirea ziarului, cartilor sau revistelor s-a dovedit a oferi un impuls creierului, iar seniorii care isi traiesc ultima perioada a vietii in caminul de batrani Seniorcenter.ro, au posibilitatea de a citi in fiecare zi.

Asadar, batranetea vine cu diferite nevoi specifice. Acasa, seniorii nu pot duce de multe ori un trai decent, mai ales daca sunt singuri, motiv pentru care ar fi indicat sa se multe in caminul de batrani Seniorcenter.ro, unde nivelul de trai este ridicat, iar batranetea lor va fi lipsita de griji.