Sugestii pentru amenajarea unui dinning space practic

Ideea de a amenaja un spatiu pentru dinning in living este tot mai frecvent imbratisata astazi, mai ales de cei care isi doresc sa fie cat mai practici, mai ales cand au oaspeti.

Desigur, nimic nu va inlocui masa din bucatarie, care este de altfel indispensabila si nu doar in contextul servirii meselor de peste zi. Acest nou concept inglobeaza un stil ceva mai modern, mai plin de stil s-ar putea spune. Unii transforma servirea meselor aici intr-un adevarat ritual, acesta fiind de fapt si rolul unei astfel de investitii.

Posibilitatea de a imbina in cazul acesta necesarul cu frumosul nu este deloc exclusa, iar o sursa bogata de inspiratie in acest sens este Diva Home, un shop care iti poate mobila intreaga locuinta, tinand cont de rigorile practice si estetice care dicteaza astazi trendurile.

Amenajarea zonei de dinning poate fi o activitate care sa iti ofere placere, mai ales cand ai la dispozitie un portofoliu bogat de scaune si mese dintre care sa alegi.

De obicei, aceste piese de mobilier alcatuiesc zona centrala a livingului. Asta inseamna ca accentul pus pe alegerea lor trebuie sa vizeze un cumul de factori: avantaje functionale, cromatica, materiale, textura, precum si dimensiuni.

Nu vrei nici sa incarci spatiul, dar nici sa te privezi de confort pe tine si pe ceilalti care vor servi masa aici. Raporteaza-te, inainte de toate, la dimensiunile spatiului pentru a te orienta deja dupa categoria potrivita din acest punct de vedere.

Cum vei alege masa si scaunele pentru a amenaja spatiul de dinning

In principiu, te va interesa tot ce inconjoara acest spatiu, incepand de la pardoseala, iluminat, perdele si covor. Bine, acestea din urma le poti schimba oricand, deci nu e musai sa te complici peste masura de mult.

In conditiile in care in incapere domina suprafetele cu aspect lemnos, indiferent ca este vorba despre pardoseala sau mobilier, atunci te poti orienta in continuare dupa o masa de asemenea in stil rustic. In general, lemnul masiv este un reper privind alegerile impunatoare, elegante, dar mai ales trainice.

O masa cu blat din sticla este mai degraba o alegere pentru un living modern, definit de culori contemporane, in sensul ca nu din cele clasice neaparat. De exemplu si o forma rotunda te va avantaja in acest sens.

Atunci cand alegi scaunele, deja trebuie sa te raportezi si la stilul mesei. Acestea trebuie sa fie suficient de mari pentru a fi confortabile, dar nici exagerat incat sa nu iti mai ramana cine stie ce spatiu in living. Tipul de spatar conteaza, un trend astazi fiind varianta decupata, in ideea de a evidentia zona mesei.

Cei care nu doresc sa se complice prea mult privind cromatica, cea care va influenta considerabil estetica spatiului, merg pe culorile neutre pentru ca sunt usor de integrat in orice decor.

Astfel de optiuni, dar si modele in alte nuante regasesti in portofoliul magazinului DivaHome.ro, dintre care poti alege in tihna ceea ce stii ca te ajuta sa iti atingi viziunea vizavi de cum se va prezenta zona de dinning din livingul tau.