Ce detalii trebuie sa stii despre piscine inainte sa le achizitionezi

Piscinele sunt o alegere ideala atunci cand vine vorba de relaxare pe timpul sezonului estival. O piscina privata te scapa de toata agitatia orasului, poti organiza petreceri in propria curte si mai mult, copii isi vor lasa deoparte gadgeturile pentru a se bucura de apa.

Inainte de a te hotari in privinta unei piscine, va trebui sa tii cont de mai multe detalii, sa analizezi bugetul si locatia unde ai vrea ca aceasta sa fie amplasata, volumul de apa necesar pentru un anumit tip de piscina, echipamentele sale si cele necesare curatarii.

Care sunt tipurile de piscine intre care poti alege?

  • Piscine fibra de sticla – care se pot monta in cel mai scurt timp, in doua sau trei zile lucratoare, durata de viata a acestora este foarte lunga. Costurile de intretinere ale acestui tip de piscina sunt foarte scazute, iar pretul lor este de asemenea acceptabil pentru orice buzunar.
  • Piscine din cofrage de polistiren – se monteaza usor datorita sistemului de imbinare, dimensiunile, formele si adancimile se pot personaliza. Pe langa aceasta, cofrajele din polistiren sunt termoizolante, ridicand si mentinand o temperatura optima a apei. Rezistenta acestor piscine este una foarte crescuta
  • Piscine din confectie metalica – au o structura echilibrata si sunt confectionate pentru a dura cat mai mult. Daca iti doresti sa reduci costurile, piscinele din confectie metalica reprezinta solutia cea mai buna. Formele variate corespund tuturor preferintelor, astfel ele pot fi amplasate suprateran, igropate total sau partial.

Cum se determina volumul apei de care are nevoie piscina?

Volumul de apa pe care il va avea piscina aleasa se calculeaza in functie de Lungime, latime si h – inaltimea medie pe care o are piscina. Cu ajutorul unuio sistem de filtrare si a volumului de apa determinat se stabileste si dozarea apei si tratamentul acesteia pentru a fi in conditii optime pentru inot.

  • Piscina patrata sau dreptunghiulara – L x I x H = volumul piscinei
  • Piscina ovala – L x l x H x 0.89
  • Piscine in forma de cerc – L x l x H x 0.78

Echipamentele pentru piscina sunt alte componente la care trebuie sa fii atent atunci cand o achizitionaezi. Echipamentele de filtrare pentru piscina sunt filtrele, panourile de control si pompele de recirculare. In ceea ce priveste tratarea apei, acestea se pot gasi sub forma manuala si automata.

Puteti alege intre pompe de dozaj, sisteme de tratare a apei care au la baza oxigenul activ sau clorul, precum si tratare cu ajutorul electrolizorului. Se poate opta si pentru accesorizarea piscinelor cu sisteme de masaj, cader de apa cu circuite sau sistem de inot.

Pentru a putea folosi piscina o perioada indelungata, poti alege si sisteme de incalzire a apei din piscina. Acestea se folosesc de la termperaturi de +10 grade Celsius, asadar te poti bucura impreuna cu familia de piscina mai mult timp.

Va trebui sa arunci o privire si la curatarea piscinei, deoarece acest proces necesita cateva echipamente pe care le gasiti la noi pe site.