Cum preveniti aparitia mustelor si a tantarilor in casa dvs.?

Mustele si tantarii sunt insecte pe care cu siguranta nimeni dintre noi nu le dorim in casele noastre. Aceste insecte, sunt cu adevarat deranjante, iar in continuare veti afla mai multe detalii despre ele, dar si despre cum puteti preveni aparitia acestora in casele dvs.

Mustele de casa sunt unul dintre cele mai comune insecte de pe planeta. Acestea cresc si se hranesc cu gunoi, inclusiv gunoi, fecale si hrana putreda sau stricata. Salubrizarea slaba si plasele de insecte rupte sau fisurate si fisurile din ferestre si usi daca nu exista si plase de insecte, pot duce la infestari cu muste ale locuintei.

Intrucat traiesc intr-o apropiere atat de mare de oameni, mustele de casa sunt in general nedorite. Desi de obicei nu ii dorim in casele noastre pentru zumzetul pe care il fac, si pentru ca se aseaza pe noi cand nu suntem atenti, acesti daunatori pot purta o varietate de boli daunatoare atat oamenilor, cat si animalelor de companie. Mustele de casa ridica bacterii, ciuperci si virusuri si apoi raspandesc acesti agenti patogeni prin contaminarea alimentelor si a apei.

Mai multe probleme de sanatate se pot dezvolta in urma infestarilor cu muste. Acestea includ intoxicatii alimentare, dizenterie si tuberculoza. Curatarea regulata va limita zonele in care mustele casei pot sa se reproduca.

Cu siguranta insa, nu doar mustele sunt insecte pe care nu ni le dorim in casa, ci si tantarii. Un tantar este o insecta care musca si se hraneste cu sangele oamenilor si al altor animale. In timp ce tantarii masculi mananca doar nectar, femelele au nevoie de mese de sange pentru a produce oua viabile care vor ecloza.

Acesti daunatori sunt activi din amurg pana in zori, dar multe alte specii de tantari sunt cunoscute sub numele de hranitori de zi si sunt active in timpul zilei, in special in jurul perioadei de amurg si de zori.

Pe langa faptul ca sunt o problema, unele tipuri de acesti daunatori sunt vectori ai bolilor. Bolile frecvente cauzate de tantarii infectati includ encefalita, febra, cefalee, frisoane, varsaturi, etc.

Asadar, dupa cum se poate vedea, atat mustele cat si tantarii, sunt insecte pe care cu siguranta nu le dorim in casele noastre, insa cum ne putem apara oare de acestea?

Vara, cand temperaturile sunt foarte mari, oamenii au obiceiul de a-si lasa usile si ferestrele deschise. Aceasta este cea mai mare greseala, in cazul in care nu au jaluzele sau plase de insecte pentru usa si ferestre.

Atunci cand jaluzelele sunt trase pe fereste, insectele nu mai au pe unde sa patrunda in casa. De-asemenea, atunci cand plasele de insecte sunt montate si sunt inchise, nici mustele, nici tantarii si nici alte insecte nu mai pot intra in casa.

In cazul in care intentionati sa optati pentru plase de insecte pentru ferestrele casei dvs., sau chiar si pentru usa de la intrarea in casa, cu siguranta primul pas pe care il aveti de facut, este sa accesati cat mai repede https://www.aluroller.ro/plase-insecte, pentru a descoperi tipurile de plase de insecte.

De exemplu, puteti alege sa va echipati ferestrele cu plase de insecte pe balamale, care sunt cele mai des intalnite astfel de accesorii pentru ferestre. Acestea sunt alcatuite din profil aluminiu, sita fibra carbon, snur, balamale si clipsuri.

Aceste accesorii se monteaza pe tamplarie, iar pentru a fi aplicate, sunt necesare balamale si clipsuri.

Plasele de insecte tip rulou pot fi de-asemenea ideale pentru locuinta dvs. Acestea pot fi verticale sau orizontale, si pot fi montate pe toate tipurile de tamplarie. In comparatie cu celalalt tip de plasa de insecte amintit anterior, in acest caz, sita se ruleaza in caseta, astfel ca pe timpul sezonului rece, sita este protejata de intemperii, motiv pentru care poate avea o durata de viata mai lunga.

Plasa insecte glisanta/culisanta, poate reprezenta o alta optiune interesanta epntru dvs; iar aceasta este manevrata prin alunecare de la dreapta la stanga sau invers, pe un sistem de role.

Puteti alege diferite tipuri de plase de insecte dupa cum se poate vedea, in functie de necesitati si in functie de preferinte. Indiferent insa de ce preferinte aveti, nu lasati sa vina sezonul cald si sa nu aveti ferestrele echipate cu aceste accesorii, pentru ca veti avea o sarcina dificila apoi, de a scapa de tantari si muste.

Cu aceste accesorii pentru ferestre insa, le puteti pastra afara din casa dvs. In plus, pe langa faptul ca sunt foarte utile pentru a nu permite ca insectele sa patrunda in interiorul casei dvs., aceste plase de insecte pot fi de mare folos si din punct de vedere estetic.

Deci, aveti toate motivele din lume sa va echipati in cel mai scurt timp posibil cu unul din tipurile de plase insecte, pe care le puteti alege accesand cat mai repede https://www.aluroller.ro/plase-insecte.