Sisteme de role pivotante cu blocare totala, pentru siguranta marfurilor tale

Desi pare un domeniu aparent banal, rotile pivotante reprezinta un domeniu in care se duce o concurenta acerba. Aceasta prin prisma faptului ca sistemele de role sunt folosite in aproape toate domeniile de activitate.

Incepand de la comert, unde avem clasicele carucioare pentru cumparaturi, pana la domeniul medical, aeronautic si spatial, unde sistemele de role permit manevrarea cu usurinta a lucrurilor si a marfurilor dintr-un loc in altul, cu un consum redus de energie.

Practic, un sistem de role eficient va avea efecte pozitive in plan comercial, reducand timpii de deplasare, stresul si efortul la manevrare, crescand totodata eficienta unei companii.

Nu trebuie neglijate nici celelalte aspecte, precum gradul redus de poluare fonica si de frecare, reducand astfel uzura suprafetei de rulare. Toate acestea sunt posibile astazi cu ajutorul sistemelor de role inteligente oferite de producatori consacrati in domeniu, precum Tente, care vin cu solutii inovative la orice situatie.

Role pivotante simple sau cu blocare?

Si, fiindca am vorbit despre sistemele cu role inteligente, trebuie sa spunem ca acestea iti vin in ajutor atunci cand te astepti mai putin. Spre exemplu, daca intr-un supermarket suntem invatati ca un carut de cumparaturi sa se invarta in toate directiile, acest lucru poate avea efecte cu totul nedorite intr-un laborator medical, spre exemplu.

Sa presupunem ca ai de transportat un carucior cu probe pentru analize sau un echipament pentru sala de operatie, dintr-un salon intr-altul. Acest lucru nu este indicat in niciun caz cu ajutorul unui sistem de role pivotante, care sa se invarta in toate directiile. In astfel de situatii, controlul este esential, astfel incat un sistem de role pivotante cu blocare totala fi usor si recomandat de montat.

Acest lucru iti va permite sa fixezi pozitia incarcaturii tale sau a echipamentului in orice directie vorbesti. Practic, odata stabilit intr-o anumita locatie, caruciorul de spital poate fi usor fixat, prin intermediul unui dispozitiv care blocheaza concomitent toate rotile, dintr-o singura miscare. Practic, actionarea unei singure clapete sau blocarea unei singure role pivotante poate conduce la blocarea instantanee a intregului sistem.

Avantajele sistemelor cu blocare

In primul rand, atunci cand vorbim despre sistemele de role cu blocare, acestea pot fi cu blocare totala sau partiala. Daca in cazul blocarii totale am spus ca aceasta este recomandata transportului si fixarii sistemelor mobile in saloane ale bolnavilor sau in salile de operatii, sistemele cu blocare partiala iti confera o mai buna mobilitate.

Astfel, prin sistemele cu blocare pe o parte, vom avea un set de roti care mentin directia spre inainte sau inapoi, in vreme ce restul rotilor iti vor asigura luarea cu precizie a curbelor si efectuarea de manevre in spatii inguste.