Merita investitia in sisteme de panouri solare de la Shop Einstal in aceasta perioada?

Traim acele vremuri in care ne gandim tot mai serios la metode care sa ne ajute sa economisim. Ar fi ideal daca mai ales confortul termic si consumul mai mare al resursei termice pe timp de iarna ai putea sa il platesti cat mai putin. O solutie este reprezentata de instalarea unor panouri solare. Dar sa vedem cat de convenabil sau indicat este sa faci asta in aceasta perioada, de toamna.

Ce sunt panourile solare

Panourile solare de la Shop Einstal sunt termice, cele care transforma energia solara in caldura. Pot fi de tip plane, ce au integrate placi de cupru ce vor absorbi energia solara, fie cu tuburi vidate, ce se folosesc de o tehnologie avansata, numita heat pipe. Acestea includ si un sistem de tuburi din sticla borosilicata, ce vor absorbi energia solara.

Se spune despre sistemele de tip panouri cu tuburi vidate ca sunt mai eficiente. Explicatia este simpla si anume exista un mai mare grad de absorbtie a energiei solare, din mai multe unghiuri. Astfel si caldura este mai eficient distribuita.

Avantaje

Ce te-ar convinge sa investesti in aceste sisteme se refera la avantaje pe care le poti avea. Trebuie spus din start ca prin aceasta investitie treci lejer catre un stil de viata mai friendly pentru mediul inconjurator. Reduci poluarea, dar ai si costuri mai scazute in ceea ce priveste consumul de resursa pentru confortul tau termic. Energia solara este gratuita, asadar pentru a incalzi apa menajera vei aloca un buget mai redus ca oricand.

In plus, un astfel de sistem este relativ usor de instalat. Poate fi amplasat pe acoperis. Implica minima intretinere, iar durata de viata a unui astfel de sistem ajunge si la 20 de ani. Functionarea insa depinde exclusiv de lumina soarelui. In conditiile acestea, este firesc sa te gandesti daca merita sa investesti in acestea acum, in plina toamna.

Panourile solare functioneaza si cand cerul este plin de nori. Desigur, randamentul este unul mai scazut si cu toate acestea, nu poti spune ca sunt ineficiente cand afara nu sunt 30 de grade si soare pe cer senin.

In functie de calitatea lor si de randamentul acestora, functionarea acestor panouri continua si in perioada rece a anului. Cel putin cand vine vorba de cele care au tehnologia de tip heat pipe, functionarea este continua. Cat despre cata energie pot produce, tine cont ca poti acoperi in medie 70% din costurile de incalzire pentru apa in perioada de primavara si toamna si pana la 25% in perioada de iarna.

In cazul unei defectiuni se poate inlocui doar un tub si nu se va inlocui tot sistemul. Exista insa ce-i drept o investitie mai mare pentru momentul in care faci achizitia. Poti amortiza aceste costuri in medie in 2 ani. Poti achizitiona sistemul de panouri solare de la Shop Einstal, eshop specializat pe nisa de instalatii termice si sanitare.

Acceseaza pagina si descopera oferta de pret, inclusiv pentru seturile complete de panouri, gata de instalare.