Telefon nou sau resigilat

Atunci cand vine vorba de a-ti cumpara un telefon nou, performant, bun, trebuie sa te asiguri ca ai un buget destul de riguros. Preturile telefoanelor noi sunt foarte mari, cum este de exemplu la Iphone 11 Pro Max, care costa in jur de 6.000 de lei. Daca persoanele nu isi permit telefonul pe care si-l doresc, opteaza pentru un alt model care este mai ieftin si nu vor sa ia in considerare varianta de a-l cumpara resigilat, putand sa beneficieze de o reducere de aproximativ 200-300 de lei, pentru ca exista o teama ca vor primi un telefon spart sau nefunctional, ceea ce inseamna ca va fi dupa aceea nevoie de o reparatie care va costa foarte mult. Dar acest lucru nu este posibil. Daca faci parte din categoria persoanelor carora le este frica sa cumpere un telefon resigilat, te invit sa urmaresti randurile de mai jos pentru a afla ce inseamna de fapt si pentru a-ti schimba parerea gresita despre el. 

Atunci cand o persoana isi cumpara un telefon, il foloseste pentru o perioada scurta de timp si poate sa isi dea seama ca de fapt nu ii mai place, ca avea alte asteptari de la el sau multe alte motive. In acest caz, acea persoana are dreptul sa returneze telefonul in perioada maxima de 30 de zile. Inainte de a se accepta returul, se verifica starea telefonului pentru a se vedea daca are vreo problema. Daca are vreo defectiune sau alta problema, returul nu se va accepta. In schimb, daca telefonul se afla intr-o stare buna, returul se va accepta, persoana respectiva isi va primi banii inapoi, iar telefonul se va expune din nou la vanzare, doar ca cu un pret cu aproximativ 200-300 de lei mai putin decat pretul initial. Asa ca, nu este posibil sa primesti un telefon stricat sau nefunctional. Este posibil ca pe parcursul utilizarii telefonului sa ai nevoie de o schimbare a acumulatorului la Iphone 6S Plus, de exemplu, dar acest lucru se poate intampla si telefoanelor care au fost cumparate de noi.

Persoanele care vad ca un singur telefon este redus, iar celelalte telefoane din acelasi model nu sunt, se gandesc ca prezinta vreo problema si ca se doreste a se scapa mai repede de el, a se vinde mai repede, dar de fapt el este doar resigilat.

Acestea fiind spuse, un telefon resigilat inseamna un telefon folosit de catre o alta persoana inaintea ta, inseamna ca nu vei fi primul utilizator al telefonului. Dar acea persoana returnat telefonul, pentru ca se afla intr-o stare buna s-a expus din nou la vanzare cu o reducere de aproximativ 200-300 de lei fata de pretul initial. Un telefon resigilat inseamna un telefon folosit de catre altcineva, nu inseamna un telefon stricat sa nefunctional.