Centrala pe lemne cu autonomie mare, alegerea ideală pentru încălzire

Sistemul de încălzire joacă un rol foarte important pentru confortul nostru de zi cu zi din timpul sezonului rece, iar de aceea alegerea trebuie să o faci luând în calcul cât mai multe caracteristici. Printre acestea se află desigur și autonomia centralei, un aspect ce îți poate influența în mod decisiv confortul.

Fiecare model de centrală prezintă o autonomie mai mare sau mai mică, în funcție de modelul pe care îl ai în vedere, iar alegerea ar trebui să o faci, desigur, ținând cont de acest detaliu cu strictețe.

De ce să alegi o centrală pe lemne cu autonomie mare? Ei bine, există o mulțime de motive. De fapt, noi credem că reprezintă alegerea ideală pentru încălzire în timpul sezonului rece. Iar despre aceste centrale termice pe lemn cu autonomie mare ne-am propus să vorbim și noi în acest articol. Iată ce ar trebui să ai în vedere:

Ce reprezintă autonomia unei centrale pe lemne

Dacă te întrebi ce reprezintă, mai exact, autonomia unei centrale termice pe lemn, atunci ar trebui să știi că acest detaliu semnifică durata totală de ardere a combustibilului solid, mai exact a timpului în care oferă căldură de la aprinderea focului.

Mai exact, se ia în calcul timpul total de ardere a unui plin de combustibil solid, indiferent că se folosește lemn de foc sau peleți din rumeguș sau alte tipuri de combustibil. Totuși, ar trebui să ai în vedere că autonomia poate fi diferită în funcție de tipul de combustibil folosit.

Ei bine, autonomia poate fi de la câteva ore la câteva zile. În primul rând, contează foarte mult dimensiunile depozitului în care se încarcă lemnele pentru a fi arse. Cu cât este mai generos buncărul, cu atât vor încăpea mai multe lemne de foc sau alt tip de combustibil, ceea ce se poate traduce în mod automat prin o autonomie mult mai generoasă.

Totuși, este la fel de importantă și eficientizarea proprietăților calorice ale combustibilului folosit. Prin urmare, procesul de ardere ar trebui realizat într-un mod cât mai performant și mai eficient, pentru ca lemnul folosit să asigure o ardere îndelungată, deci și confort termic pe o perioadă îndelungată de timp.

Care sunt cele mai bune centrale cu autonomie extinsă

O autonomie îndelungată garantează confort prin faptul că nu va mai fi necesar să alimentezi centrala din oră în oră, ci o vei face cu atât mai rar cu cât autonomia este mai extinsă. Prin urmare, cu cât autonomia este mai generoasă, cu atât mai rar va trebui să ieși din locuință pentru a pune lemne pe foc, ceea ce sigur te va încânta.

Astfel, probabil că te întrebi care sunt cele mai bune centrale pe lemne din punct de vedere al autonomiei. Ei bine, recomandarea noastră este să iei în calcul oferta de centrale de pe Stropuva-Romania.ro.

Centralele Stropuva îți vor oferi o autonomie de peste 30 de ore atunci când vei folosi lemn de foc iar dacă vei opta pentru achiziționarea unui model universal, ce poate fi alimentat cu cărbuni, atunci cărbunii îți vor oferi autonomii super generoase, de zile întregi.

Acestea fiind spuse, probabil că te-ai convins deja că trebuie să îți cumperi în mod neapărat o centrală pe lemne cu autonomie cât mai generoasă, iar recomandarea noastră ar trebui să reprezinte următorul tău pas.