Tipuri de studii topografice

Studii de topografie a terenului și studii de delimitare teren

Există diverse motive pentru care poți avea nevoie de un inginer topograf în Oradea. În primul rând, trebuie identificate limitele terenului pe care îl cumperi sau îl vinzi. De asemenea, trebuie să planifici dezvoltarea proiectului având în vedere proprietățile și structurile existente și, bineînțeles, drepturile tale de proprietate trebuie, de asemenea, protejate.

Ce este studiul topografic al terenului?

Un studiu asupra terenului aplică metode noi și tradiționale de măsurare și localizare a structurilor umane existente, a caracteristicilor naturale, a cotelor, unghiurilor și limitelor proprietăților folosind matematica, geometria și alte științe conexe. În industria de astăzi, sunt folosite mai multe forme de studii. Pentru a determina ce tip de studii de teren și măsurători topografice avem nevoie, următoarele condiții sunt evaluate.

Studiul de topografie a terenului

În timp ce studiul standard se concentrează în special pe determinarea limitelor unei parcele de teren, principala preocupare a unor măsurători topografice este de a observa caracteristicile naturale și create de om ale terenului. Acestea pot include dealuri, râuri, copaci, garduri, clădiri și alte îmbunătățiri ale stării naturale. Locația, dimensiunea și înălțimea acestor elemente, precum și modificările treptate sau contururile în lungime sunt prezentate într-un studiu topografic, realizat de un inginer topograf în Oradea.

O măsurătoare topografică a terenului se concentrează mai mult pe altitudine decât pe măsurătorile orizontale, spre deosebire de limite sau studii de teren rezidențial. Majoritatea acestor măsurători sunt efectuate fie de un dispozitiv electronic EDM, fie de o unitate de sondaj GPS. Rezultatele ridicării topografice nu sunt marcate cu mize sau alte repere, ci sunt desenate ca curbe de nivel pe o hartă a terenului.

Programele computerizate sofisticate permit acum atât versiuni digitale ale acestor hărți, cât și vederi interactive ale pământului. Datele pot fi utilizate în programele CAD, în care inginerii sau arhitecții le pot manipula pentru a arăta modul în care îmbunătățirile planificate vor schimba topografia.

Studii de delimitare a terenului

O inspecție a limitelor terenului este o modalitate de a defini formal limitele unei proprietăți. Se concentrează în principal pe definirea colțurilor pământului. În general, oamenii efectuează studii de limite a terenului înainte de a cumpăra, de a împărți, de a îmbunătăți sau de a construi pe un teren. Un inginer topograf va crea un desen după finalizarea unui studiu de delimitare. Studiul este mai bun cu cât măsurătorile sunt mai precise cu putință.

Desenul poate conține:

– Dimensiunile lotului. Mărimea unui lot provine din măsurători și desene. Sunt afișate liniile exacte ale proprietății. – Orice îmbunătățiri aduse proprietății de către deținătorii anteriori sunt incluse într-un studiu asupra limitelor. De asemenea, se reprezintă case, umbre, garaje, piscine și alte modificări permanente ale proprietății. – Gardurile sunt adesea folosite pentru a informa oamenii până unde se află proprietatea lor. Ele sunt însă rareori construite pe liniile de proprietate.

Deși acestea pot fi incluse în desen, contururile proprietății nu trebuie luate ca linie de gard. Dacă dețin o copie a angajamentului de titlu, inginerul topograf poate include detalii și măsurători topografice suplimentare pe acest desen.

Pentru orice materiale topografice necesare, vizitează Roexpert Cad. Vom trimite profesioniști pe terenul tău cu echipamente de ultimă generație pentru a îți oferi măsurătorile și detaliile potrivite,precum și explicațiile corecte legate de amplasarea terenului, de avantajele și dezavantajele acestuia.