6 soluții pentru combaterea dăunătorilor

Nu lăsa dăunătorii să îți preia casa în această primăvară! Folosește aceste soluții simple și eficiente, astfel încât să poți acționa rapid ori de câte ori apare o problemă cu dăunătorii. Pune în practică sfaturile din rândurile următoare și vei putea scăpa rapid de orice categorie de dăunători care îți creează probleme.

Sigilează toate golurile

Dăunătorii au o capacitate uimitoare de a ajunge în locuința ta chiar și prin locurile pe unde nu ai fi crezut că e posibil să o facă. De aceea, ar trebui ca măcar ocazional să inspectezi toți pereții exteriori ai casei tale. Urmărește în special golurile mici, nesigilate, pe unde firele și țevile intră în casa ta. Gândacii, șoarecii și alți dăunători adoră aceste spații deoarece le oferă acces în interiorul casei tale.

Drept urmare, ar trebui să le izolezi cât mai eficient, pentru a te asigura că nici cea mai mică insectă nu se poate folosi de această cale de acces. Mai mult decât atât, ai putea avea în vedere și oferta de aparate impotriva soarecilor de pe PestRepeller.ro. Folosește un astfel de aparat pentru a descuraja rozătoarele să-ți intre în casă.

Folosește ierburi proaspete

Te-ai săturat de țânțarii care nu te lasă să te bucuri de momentele petrecute în curte? Ei bine, ai putea planta niște rozmarin sau salvie în curte sau poți arde aceste plante pe cărbuni, iar astfel vei reuși să ții țânțarii departe.

Oferă surse alternative de hrană

Există și moduri prietenoase de a ține dăunătorii departe. Una dintre ele este folosirea unui aparat cu ultrasunete, despre a cărui principiu de funcționare cunoaștem faptul că nu prezintă pericole reale pentru dăunători.

La fel de eficientă se poate dovedi și strategia de a oferi surse alternative de hrană. De exemplu, dacă vrei ca păsările să nu îți creeze probleme, atunci ai putea instala câteva hrănitori pentru păsări departe de curtea ta. Astfel, vei atrage păsările în acel loc și îți vor lăsa plantele în pace.

Totuși ai putea avea în vedere faptul că anumite categorii de dăunători prezintă instinctul de explorare, așa că ar putea ajunge adesea în grădina ta.

Oțetul alb ține furnicile departe

Furnicile nu reprezintă o prezență foarte plăcută, mai ales din cauza faptului că se înmulțesc foarte rapid, iar pișcăturile lor pot fi supărătoare. De aceea, ai putea crea o soluție dintr-un sfert de cană de oțet alb, 2 căni de apă și 10 picături de ulei de mentă sau eucalipt. Pulverizează această soluție în locurile unde sunt prezente furnici, iar astfel vei reuși să le ții departe.

Păianjenilor nu le place ceapa

Chiar dacă poate părea o soluție banală, noi credem că merită încercată! Pentru a ține păianjenii departe, taie mai multe felii de ceapă pe care să le pui într-un castron cu apă. Pune recipientul în zonele unde sunt prezenți păianjenii, iar aceștia vor decide să plece.

Folosește plasă de cupru pentru a obtura căile de acces

Dacă există anumite orificii pe unde dăunătorii ar putea pătrunde în casa ta însă pe care nu le poți sigila, atunci le-ai putea acoperi cu plasă de cupru cu ochiuri foarte mici. În acest mod, dăunătorii nu vor mai putea folosi aceste căi de acces către locuința ta.

Folosește cu încredere aceste strategii de alungare a dăunătorilor și cu siguranță vei reuși să eviți pagubele create de aceștia.