Periuta de dinti despre care trebuie sa afli pana la varsta de 6 luni a bebelusului tau

Periuta de dinti, cea pe care o asociem cu ritualul oricarui adult, trebuie introdusa in viata bebelusilor inca de la primul dinte. Ti se pare cam devreme? Ei bine, specialistii vorbesc despre necesitatea de a avea o rutina a igienei orale, indiferent ca avem un singur dinte sau primii doi.

Mai mult decat atat, este evident ca in primii ani ritualul de ingrijire orala si periajul dintilor nu va fi la fel de intens ca si in cazul unui adult. Bebelusii au dintii destul de spatiati, in  cele mai multe dintre cazuri si asta este perfect normal, spatiul respectiv va fi suficient pentru dintii permanenti. Cu toate acestea, obisnuind bebelusii sa se spele frecvent va fi astfel implementata o rutina sanatoasa de care copiii nu se vor dezice pe viitor.

Radacini sanatoase ale educatiei inca din copilarie

Treaba asta cu a creste un pui de om este poate una din cele mai mari provocari in viata. Deciziile de azi isi vor avea repecursiunile maine. Asadar, educa acum, inca din copilarie, pentru ca pe viitor sa nu iti reprosezi ce nu face copilul tau.

Spalatul pe dinti, oricat de banal sau basic li se pare unora, este un capitol ce inca trebuie invatat mai bine poate chiar si de adulti. Cei mici se joaca in mare parte din timpul periajului. Nu este nimic gresit, atat timp cat chiar accepta ca in viata lor de zi cu zi sa existe aceste momente de igiena orala. Pentru asta insa, vei avea nevoie de periute de dinti pentru bebelusi, adica de cele special create pentru cei  mici. Vei gasi la Little Prints variante care sa te incante.

Cand sa cumperi prima periuta pentru bebe

Este estimat ca in mare parte bebelusii au primul dinte in jurul varstei de 6 luni. Cel putin la aceasta varsta apare si primul mugure de dinte. Nu este nicio problema daca acesta nu este inca suficient de mult crescut incat sa fie periat ca la carte. Exista periute de dinti de tip degetar. Adica cele pe care adultul le pun pe degetul aratator si cu care pot curata micul dinte si restul cavitatii bucale – de preferat si limba.

Astfel de periute de dinti pentru bebelusi sunt create special incat sa nu raneasca dintii, gingiile. Sunt din silicon si au peri mici cu care poate fi realizata igiena bucala. Alte variante sunt cele cu peri similari ca in cazul periutelor de adulti. Manerul acestora este sub forma de jucarie, astfel incat bebelusul sa simta ca nu este un chin spalatul dintilor si in egala masura sa isi exerseze independenta si sa incerce si singur sa tina periuta in mana.

Comanda de la Little Prints

Periute de dinti pentru bebelusi sunt disponibile la Littleprints.ro. Au un pret modic si sunt imediat disponibile. O astfel de periuta este de preferat sa fie cumparata inainte de implinirea varstei de 6 luni a celui mic. Se va obisnui cu ea, se va juca cu ea si va accepta ulterior mai usor spalatul pe dinti.

Contact:

+4 0725 766 847

hello@littleprints.ro